Δυναμικά συνεχίζει τις διαδικασίες για το πρώτο πανελλαδικά, Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, ο Δήμος Φαιστού.

Στο πλαίσιο των ενεργειών του ο Δήμος υλοποιεί σήμερα το απόγευμα, τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης εκπαιδευτών, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένους εισηγητές της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Φαιστού. Οι εκπαιδευτές πρόκειται να λάβουν πλήρη ενημέρωση αναφορικά με το γνωστικό τους αντικείμενο, ενώ θα εκκινήσουν τα μαθήματα τον Ιανουάριο του 2012.

Τονίζεται ότι η μοναδικότητα του προγράμματος έγκειται όχι μόνο στο γεγονός πως είναι το πρώτο ολοκληρωμένο ως τώρα, που υλοποιείται πανελλαδικά, αλλά και στο ότι το σύνολο των εκπαιδευτών συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά.

Οι αιτήσεις μάλιστα που δέχτηκε ο Δήμος Φαιστού ήταν 45, ενώ υπερκαλύφθηκαν όλα τα γνωστικά αντικείμενα από το σύνολο των Δημοτών που κατέθεσαν αίτηση, αλλά και από ενδιαφερόμενους απ’ όλη την Κρήτη.

Ο Δήμος υλοποιεί προγράμματα σε οχτώ διαφορετικούς τομείς, οι οποίοι δεν προέκυψαν τυχαία, αλλά μετά από διάγνωση εκπαιδευτικών αναγκών και μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε διαβούλευση με πολίτες και φορείς του Δήμου Φαιστού.

Για την ολοκληρωμένη μάλιστα εκπόνηση μελέτης και διάγνωση των αναγκών, είχε επισκεφθεί το Δήμο Φαιστού τον Ιούλιο, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων κ. Αλέξης Κόκκος.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης, καλύπτονται τα αντικείμενα Εκπαίδευσης Μεταναστών, Τεχνολογίες Πληροφορικής, Αθλητισμός, Αγροτικός Τομέας, Περιβάλλον, Τουρισμός, Ανάπτυξη, Σχολές Γονέων, Επιμόρφωση Στελεχών και Φορέων, Προεπαγγελματικές Δραστηριότητες για Γυναίκες και Εκπαίδευση στην Τρίτη Ηλικία.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στα προγράμματα μπορούν να συμπληρώνουν σχετική αίτηση με μια φωτοτυπία της ταυτότητας τους, στο Γραφείο Δημάρχου Δήμου Φαιστού, 2ος όροφος, υπόψη κ. Ειρήνης Σωπασή, καθώς και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Δημοτικών Ενοτήτων Τυμπακίου, Ζαρού και Μοιρών.

Η αίτηση διατίθεται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dimosfestou.gr και μπορεί να αποστέλλεται μαζί με σκαναρισμένη φωτοτυπία ταυτότητας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 28923 40 272.