Από το Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ανακοινώνεται ότι, θα δοθεί και φέτος η «Τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς», σε όσες οικογένειες την έχουν πραγματικά ανάγκη, και καλεί όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό το θεσμό με την προσφορά τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

" Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με την ίδια όμορφη ανθρωπιστική διάθεση απευθυνόμαστε σε σας για να υλοποιήσουμε μαζί «την Τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς».

Μια δική σας πρωτοβουλία που αναβάθμιζε την πόλη μας σε πόλη αλληλεγγύης και ευαισθησίας. Οι καιροί το απαιτούν τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο τόπος μας θα αποδείξει πως δεν θα οδηγηθεί στην απάθεια και την αδιαφορία για τον συνάνθρωπο που άλλοι προσπαθούν να μας επιβάλουν.

Η Τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς είναι δικός μας θεσμός που καθιερώθηκε ώστε οι οικονομικά αδύνατοι του τόπου μας να γευτούν την αγάπη και την κοινωνική ευαισθησία όλων μας τις Αγίες Ήμερες των Χριστουγέννων.

Φέτος «η Τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς» θα γίνει μέσω του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ του Δήμου Ιεράπετρας. Πρόκειται για μια συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να στηρίξουμε τη νέα αυτή υπηρεσία και να γίνει ευρύτερα γνωστή, η οποία θα λειτουργεί σε σταθερή πλέον βάση.

Εμείς σαν Ερυθροσταυρίτες, θα συντονίσουμε και θα βοηθήσουμε τον θεσμό που αγαπήσατε, να υλοποιηθεί με τη δική σας προσφορά, μέσω του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ. Ας προσπαθήσουμε και φέτος για την επιτυχία του θεσμού της «Τσάντας της Χριστουγεννιάτικης Χαράς» όπως και τα προηγούμενα χρόνια ώστε να μην υπάρξουν στον τόπο μας άνθρωποι που θα στερηθούν τις μέρες των εορτών τα στοιχειώδη είδη διατροφής.Επειδή θεωρούμε δεδομένη τη συμμετοχή σας στην όμορφη αυτή ιδέα, σας παραθέτουμε κατάλογο των ειδών που πρέπει να περιέχουν οι τσάντες που θα ετοιμάσετε. (Μπορείτε αν θέλετε να τοποθετήσετε στην τσάντα φάκελο με τις δικές σας ευχές, χωρίς όμως να έχετε τη δυνατότητα να γνωρίζετε σε ποια οικογένεια θα διατεθεί):

Α) 2 κιλά κρέας

Β) 2 κιλά ρύζι

Γ) 2 κιλά ζάχαρη

Δ) 1 κιλό φασόλια

Ε) 2 κιλά αλεύρι

ΣΤ) 2 φακελάκια καφέ

Ζ) 5 κουτιά γάλα εβαπορέ

Η) 4 πακέτα μακαρόνια

Θ) Ένα παιγνίδι προαιρετικά. (Η τοποθέτηση παιχνιδιού στην τσάντα υποδεικνύει την επιθυμία σας να διατεθεί η τσάντα σε οικογένεια με παιδιά).

Οι τσάντες πρέπει να είναι έτοιμες το πρωί της Παρασκευής 23-12-2011.

Μετά από τηλεφώνημα σας στο 28420 – 25466, Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα περνάνε από τον τόπο εργασίας σας για την παραλαβή. Η διανομή στις άπορες οικογένειες θα γίνεται διακριτικά το ίδιο βράδυ.

Η επιτυχία θα προσφέρει πραγματική χαρά σε όλους:

Σε εκείνους που την προσμένουν και σε εκείνους που την προσφέρουν.

«Ευχόμαστε σε σας και την οικογένεια σας ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ»

Οι Εθελόντριες, οι Εθελοντές, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας."