Αναστάτωση δημιουργήθηκε χθες αργά στην πλατφόρμα «Όμηρος», που κάνει γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ, όταν δύο υπάλληλοι της Noble Energy αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Ο μόνιμος γιατρός της πλατφόρμας διέγνωσε δύσπνοια και έδωσε εντολή για την άμεση μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Λεμεσού με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα οι δύο εργάτες, με καταγωγή από την Μάλτα, αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, γιατί εισέπνευσαν υδρόθειο, ένα αέριο που εντοπίζεται στο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο, αλλά και στα πηγάδια.

Η εισπνοή του υδρόθειου (υδρογόνο με θείο) ήταν και η αιτία για τη σοβαρή δύσπνοια που είχαν να αντιμετωπίσουν αμέσως μετά οι εργάτες. Μάλιστα ο γιατρός της πλατφόρμας τους συνόδευσε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο Λεμεσού, που διαθέτει και ελικοδρόμιο για τα επείγοντα περιστατικά.

Από τη στιγμή που οι ασθενείς βρέθηκαν στο νοσοκομείο, οι γιατροί κινητοποιήθηκαν αμέσως και μετά από κατάλληλη περίθαλψη, οι δύο εργάτες είναι καλά στην υγεία τους. Από το Νοσοκομείο Λεμεσού, ωστόσο, θα πάρουν εξιτήριο σήμερα Τετάρτη, αφού κρίθηκε από το ιατρικό προσωπικό πως έπρεπε να μείνουν το βράδυ για προληπτικούς λόγους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook