Ολική επαναφορά στην… αντιπολίτευση πραγματοποιεί η ΝΔ, διαμηνύοντας ότι διαφωνεί και δεν πρόκειται να ψηφίσει τη ρύθμιση για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, ούτε τη μονιμοποίηση των χαρατσιών για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ο τομεάρχης της ΝΔ Ν.Νικολόπουλος έθεσε θέμα παραίτησης του Γ.Κουτρουμάνη την Τετάρτη. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης επανέλαβε ότι η χρονική διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου έχει ξεκαθαριστεί κατά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Οι κινήσεις αυτές της ΝΔ εκλαμβάνονται ως επιχείρηση διαφοροποίησης από την κυβέρνηση Παπαδήμου, με απώτερο στόχο την πρόωρη έξοδο εν όψει κάλπης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ANT1 και τον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, ο Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι η ΝΔ διαφωνεί με τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοια ρύθμιση στη Βουλή. Σημείωσε, δε, ότι αυτό το μέτρο δεν αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και πως τέτοιου είδους αποφάσεις είναι έργο της επόμενης κυβέρνησης.

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι εφόσον έρθει στη Βουλή ρύθμιση για μονιμοποίηση του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η ΝΔ δεν θα την ψηφίσει.

Ερωτηθείς, δε, για τον χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι αυτό το θέμα έχει ξεκαθαριστεί στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Μιχελάκης επιβεβαίωσε, δε, τις πληροφορίες ότι έχουν δοθεί οδηγίες στους υπουργούς της ΝΔ να αναδείξουν τη διαφωνία του κόμματος μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο και στο πλαίσιο αυτό η στάση που θα τηρήσουν στη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται με ενδιαφέρον.

Επιπλέον, ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προχώρησε ένα βήμα περισσότερο, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Εργασίας Γ.Κουτρουμάνη.

Το βέτο της ΝΔ από πολλούς εκλαμβάνεται ως προσπάθεια πρόκλησης ρήξης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, εξυπηρετώντας το στόχο της πρόωρης εξόδου του κόμματος από την κυβέρνηση και επίσπευσης των εκλογών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook