Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Γ.Παπανδρέου να αναβάλει τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη Τρίτη. Παράλληλα, ποικίλα σχόλια προκαλεί η απόφαση για ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση του οργάνου που θα συνεδριάσει, που τελικά θα αριθμεί τα 60 μέλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα Νέα, αποκαλύφθηκε ότι στη συνεδρίαση δεν θα μετάσχουν μόνο τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και οι υπουργοί που αποτελούσαν την κυβερνητική επιτροπή επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου, αλλά το σύνολο των υπουργών που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου (37 μέλη), οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Χρ.Πρωτόπαπας, Π.Ευθυμίου, Μ.Μπεντενιώτης, ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσάλνικος και Α. Κακλαμάνης, στελέχη του γραφείου του (Ν.Αθανασάκης, Ρ.Βάρτζελη, Π.Μπεγλίτης), συνολικά περί τα 60 στελέχη.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η γνωστοποίηση της σύνθεσης προκάλεσε ποικίλα σχόλια (με επικρατέστερα το «προσπαθεί να κερδίσει χρόνο» και το «ευτελίζει τη διαδικασία»), καθώς όπως έλεγαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ «φαίνεται ότι στις προθέσεις του κ. Παπανδρέου είναι να αποφύγει συζήτηση επί της ουσίας» και ειδικότερα για το κρίσιμο θέμα της αλλαγής ηγεσίας.

Η εσωκομματική τρόικα θεωρεί με σχόλιο του Ανδρέα Λοβέρδου στα Νέα ότι «προφανώς δεν επιθυμεί πραγματική συζήτηση», ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου εξέφρασε ζωηρές αμφιβολίες για την ατζέντα της συζήτησης που θα είναι:

αξιολόγηση οικονομικής κατάστασης

πορεία της κυβέρνησης

πορεία του ΠΑΣΟΚ στο μέλλον

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει μετά τις γιορτές περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η κίνηση αυτή από πολλούς εκλαμβάνεται ως διάθεση αναβλητικότητας για τις εσωκομματικές διαδικασίες και ένδειξη των προθέσεών του για την προσωπική του πορεία στο άμεσο μέλλον – αν και παραμένει αδιευκρίνιστο επί του παρόντος αν αυτή η περιοδεία έχει να κάνει με τα γενικότερα ευρωπαϊκά θέματα που απορρέουν από την κρίση.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η θητεία του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς λήγει τον Ιούνιο και ότι αν επιδιώξει την επανεκλογή του στο αξίωμα, θεωρείται ως προϋπόθεση να είναι και πρόεδρος του κόμματος.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook