Σε αναζήτηση συμβιβαστικής φόρμουλας για τις περικοπές στις αναδρομικές συντάξεις βρίσκεται η κυβέρνηση μετά το κατηγορηματικό «όχι» της ΝΔ να στηρίξει το μέτρο.

Προσερχόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης είπε ότι φέρνει προτάσεις προς συζήτηση, ενώ η απόφαση με την έγκριση της τρόικας μπορεί να ληφθεί σε διάστημα δύο ή τριών μηνών. Πάντως, οι περικοπές, όποτε κι αν αποφασιστούν, θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της ΝΔ -ο αρμόδιος τομέαρχης Ν.Νικολόπουλος ζήτησε και την παραίτηση του κ. Κουτρουμάνη- φαίνεται πως η κυβέρνηση διάλεγει τον δρόμο του συμβιβασμού, προκειμένου να μην υπάρξει ρήγμα.

Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας η δέσμευση για τις περικοπές των επικουρικών προκύπτει τόσο από το μνημόνιο όσο και από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε σχέδιο για την αναδιάρθρωση των ασφαλιστικών ταμείων.

Το υπουργείο Εργασίας προσπάθησε τις τελευταίες ημέρες, σε συνεννόηση με την τρόικα, να διασφαλίσει μια περίοδο δύο έως τριών μηνών, έως ότου κατατεθεί και ψηφισθεί το σχετικό νομοσσχέδιο.

Από κομματικές πηγές του ΠΑΣΟΚ εκφράζεται η εκτίμηση ότι στις προθέσεις της ΝΔ πιθανώς να συμπεριλαμβάνεται και η πρόκληση ενδοκυβερνητικής κρίσης, με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook