O Εργοτέλης έριξε την ιδέα και άλλα τα άλλα τρία σωματεία που στεγάζονται στο Μαρτινέγκο αποφάσισαν να την υλοποιήσουν και να πραγματοποιήσουν το Σάββατο (3μ.μ) 24 Δεκεμβρίου παραμονή των Χριστουγέννων αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Χριστουγεννιάτικο τουρνουά αγάπης Μαρτινέγκο 2011».

Στο τουρνουά στο οποίο θα λάβουν μέρος ο Εργοτέλης, ο Ηρακλής Ηρακλείου, ο Εθνικός και ο Α.Ο Καμινίων το εισιτήριο θα έχει την συμβολική τιμή των 5 ευρώ και τα έσοδα θα δοθούν για να καλυφθούν ανάγκες του Κέντρου Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία «Δικαίωμα στη ζωή» , αλλά και με τον τρόπο των δωροεπιταγών από Super Market σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το παιχνίδι θα έχει συνολική διάρκεια 50 λεπτών (θα γίνει σε δύο 25λεπτα ) και αντίπαλοι θα τεθούν οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων με μια ομάδα που θα συγκροτήσουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ20 του Εργοτέλη, του Ηρακλή Ηρακλείου, του Α.Ο Καμινίων και του Εθνικού.

Την Τετάρτη το μεσημέρι σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Lato» οι διοργανωτές του συγκεκριμένου αγώνα παρέθεσαν συνέντευξη τύπου για να μιλήσουν για την συγκεκριμένη φιλανθρωπική κίνηση αλλά και τους σκοπούς που αποβλέπει.

Ο κ. Μαρίνος Σαμαριτάκης από την πλευρά του Εργοτέλη τόνισε : «Καλούμε όλο τον Ηρακλειώτικο κόσμο του ποδοσφαίρου να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια ώστε να έχει επιτυχία αυτό το τουρνουά και σκοπός μας είναι να γίνει θεσμός για τα υπόλοιπα χρόνια. Περνάμε δύσκολες ώρες όλοι μας και η συμβολή του καθενός είναι απαραίτητη για να έχει επιτυχία αυτό το εγχείρημα».

Ο πρόεδρος του Α.Ο Καμινίων Μαρίνος Σεραφειμίδης επισήμανε : «Χαιρετίζουμε αυτή την κίνηση των ομάδων που συμμετέχουν στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά αγάπης . Σε αυτές τις γιορτινές ημέρες καλούμαστε να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο μας όλες οι ομάδες και γενικά το ποδόσφαιρο , συμβάλλοντας και βοηθώντας οικογένειες που έχουν πραγματικά προβλήματα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στις τέσσερις ομάδες και στους διοργανωτές για την κίνηση αυτή και πιστεύω ότι τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά.

Ο προπονητής του Ηρακλή Ηρακλείου Αντώνης Αποστολάκης από την πλευρά του υπογράμμισε : «Είναι μια πρωτοβουλία του Εργοτέλη και των ομάδων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του η οποία ξεκινάει φέτος και ελπίζω να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια γιατί έχει να κάνει με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Πιστεύω ότι μας δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε και εμείς από την πλευρά μας ότι είναι δυνατόν για κάποιες οικογένειες που έχουν πρόβλημα και για το Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών «Δικαίωμα στη ζωή». Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο να δώσει βροντερό παρών σε αυτή την εκδήλωση.

Ο προπονητής του Εθνικού Γιώργος Βλατάς από την μεριά του επισήμανε : «Σίγουρα είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Εργοτέλη η οποία έπεσε σαν ιδέα και την δέχθηκαν με ενθουσιασμό τα υπόλοιπα σωματεία που βρίσκονται στο Μαρτινέγκο. Ο σκοπός είναι ιερός , είναι μέσα στο πνεύμα των ημερών και ελπίζουμε να καθιερωθεί και πιθανόν να επεκταθεί και το Πάσχα. Ο Εθνικός που εκπροσωπώ είναι μια περιοχή που έχει πολλές ιδιαιτερότητες και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι πάει να πει φτώχια και ανέχεια. Τα εισιτήρια πάνε πολύ καλά και μέχρι και το Σάββατο ελπίζουμε σε εξάντληση τους».

Ο κ. Παύλος Σημαντηράκης εκ μέρους του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδίων «Δικαίωμα στη ζωή» τόνισε από την πλευρά του : «Εμείς έχουμε ένα δικό μας αγώνα και κινήσεις όπως αυτές μας βοηθούν να τον συνεχίσουμε πρώτα απ΄όλα ψυχολογικά. Μας δείχνουν ότι η κοινωνία μέσα σε μια χώρα που δεν έχει μάθει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε ευπαθείς ομάδες και μα δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που έχουμε για την αποκατάσταση παιδίων που έχουν πρόβλημα αναπηρίας. Από την μεριά μας καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου μας να συμμετέχουν σε αυτή την γιορτή του ποδοσφαίρου που θα γίνει στο Μαρτινέγκο. Είναι ένα ντέρμπι αγάπης και ανθρωπιάς και ευχαριστούμε όλους αυτούς που είχαν την ιδέα για την διεξαγωγή του.

Ο φίλαθλος κόσμος μπορεί να τα προμηθευτεί από τα παρακάτω σημεία πώλησης τα εισιτήρια του αγώνα :

Γηπ. Μαρτινέγκο (Απογευματινές Ώρες)
Λέσχη Φίλων Εθνικού (Σακουλιέριδων 27)
V Sport (Κονδυλάκη και Μίνωος)
Γραφεία Α.Ο. Καμινίων (Ισαύρων 83)
ΠΡΟ-ΠΟ Χωματάς (Σμυρλίου 17 στα Καμίνια)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook