Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα «bsafeonline: Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο», που διοργάνωσε η Vodafone, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στο Γυμνάσιο Λ.Τ. στον Έμπωνα Ρόδου. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων ειδικευμένων φορέων και οργανισμών, όπως ο Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη Εθισμού στο Διαδίκτυο και ο κος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Επιστημονικός υπεύθυνος της ημερίδας είναι η Ελληνική Εταιρεία για τη Μελέτη Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Το πρόγραμμα bsafeonline που δημιούργησε η Vodafone, έχει στόχο να εξοικειώσει τους γονείς και όσους έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους με τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου και παράλληλα να τους ενημερώσει για το πώς μπορούν να καθοδηγήσουν τα παιδιά να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια. Βασικό εργαλείο ενημέρωσης του προγράμματος bsafeonline αποτελεί η ιστοσελίδα vodafone.gr/bsafeonline, η οποία παρέχει πληροφορίες για τις δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter), blogs, forums, εφαρμογές (apps), τη διαδικτυακή τηλεφωνία και τηλεόραση, καθώς επίσης και ενημέρωση για τις προκλήσεις με τις οποίες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι γονείς, αλλά και τα παιδιά, όπως είναι τα ενοχλητικά μηνύματα, η κακόβουλη επικοινωνία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, το παράνομο/παραπλανητικό περιεχόμενο κ.α.

Η κα Ναυσικά Ζευγώλη, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας της Vodafone δήλωσε: « Η Vodafone αναγνωρίζει και ανταποκρίνεται στη συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη των γονέων για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό, εντάξαμε στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας μας το bsafeonline, ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να ενημερώσει σχετικά με την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του διαδικτύου καθώς και να διασφαλίσει τον έλεγχο της πρόσβασης παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ανέφερε: «Πολλοί γονείς φοβισμένοι για τους κινδύνους του διαδικτύου ή επειδή δεν είναι οι ίδιοι γνώστες υπολογιστών προσπαθούν να απαγορεύσουν στα παιδιά τους να το χρησιμοποιούν. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο λάθος, καθώς το παιδί θα βρει διεξόδους να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο. Ο κηδεμόνας αφού ενημερωθεί και αποκτήσει ο ίδιος συνείδηση σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο πρέπει να ενθαρρύνει το παιδί να του δείξει πως λειτουργεί το διαδίκτυο και να συζητά για τη χρήση που κάνει».

Επιπλέον, ο Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος, ανέφερε: «Η διαδικτυακή σχέση γονέων και παιδιών χτίζεται σταδιακά και σε βάθος χρόνου. Αυτό βοηθά τα παιδιά να έχουν ξεκάθαρη ιδέα των προσδοκιών μας σχετικά με τη συμπεριφορά τους. Επιπλέον, τα βοηθά να έχουν την αίσθηση ότι είμαστε εκεί για να τα στηρίξουμε, δίχως αποδοκιμασία ή επίκριση, αν παραστεί ανάγκη».

Το bsafeonline και η πραγματοποίηση σχετικών ημερίδων εντάσσονται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Vodafone.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
Ρένα Γιαννουδάκη, Community Relations Coordinator, τηλ. 2810 346023, κιν. 6944700771, e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook