Όλο και περισσότερες έφηβες συμμετέχουν σε ομαδικό σεξ ήδη από την ηλικία των 15 χρόνων στις ΗΠΑ, με τις μισές να εξαναγκάζονται σε αυτό από τους συντρόφους τους, αποκαλύπτει νέα αμερικανική έρευνα. Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου της Βοστόνης, διαπίστωσαν ότι μία στις 13 έφηβες δηλώνει ότι είχε κάποια στιγμή στη ζωή της σεξουαλική εμπειρία που περιελάμβανε «πολλαπλούς εραστές» και ότι συχνά αυτό ήταν απαίτηση του συντρόφου τους, ο οποίος είχε επηρεαστεί από πορνογραφικές ταινίες.

Διαπιστώθηκε ότι η μέση ηλικία των κοριτσιών που ερωτήθησαν και δήλωσαν ότι συμμετείχαν σε ομαδικό σεξ είναι τα 15,6 έτη, ενώ οι μισές από αυτές δεν χρησιμοποίησαν προφυλάξεις. Η έρευνα διεξήχθη σε 328 κορίτσια από φτωχογειτονιές της Βοστόνης, που είχαν επισκεφθεί κλινικές σεξουαλικής υγείας της περιοχής τους.

«Τα κορίτσια είναι πέντε φορές πιθανότερο να συμμετάσχουν σε ομαδικό σεξ αν τα ίδια ή οι σύντροφοί τους παρακολουθούν πορνό. Από εκείνες που συμμετείχαν, οι μισές έκαναν πράγματα που ο σύντροφός τους είχε δει πρώτα σε πορνό. Το πορνό μπορεί να επηρεάσει ή ακόμη και να καθορίσει τη σεξουαλική συμπεριφορά αυτών των εφήβων» τόνισε η Eμιλι Ρόθμαν, καθηγήτρια δημόσιας υγείας στη σχολή.

Επιπλέον το ένα τρίτο από τις έφηβες που συμμετείχαν σε ομαδικό σεξ είχαν προηγουμένως καταναλώσει αλκοόλ ή κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook