Εορταστική διάθεση με εκδηλώσεις που θα πλημμυρίσουν με άρωμα Χριστουγέννων το Δήμο Μινώα Πεδιάδας περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Δήμου για τις φετινές γιορτές. Θεατρικά δρώμενα, χορευτικές παραστάσεις και χριστουγεννιάτικες μελωδίες θα ακουστούν στις γωνιές του Δήμου για να μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις, που βασίζονται στον εθελοντικό χαρακτήρα χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, πραγματοποιούνται από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου και το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου με τη στήριξη του Συλλόγου Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου, του Συλλόγου Εμπόρων Καστελλίου και τη συμμετοχή της Ένωσης Γονέων, των Συλλόγων Γονέων, της εκπαιδευτικής κοινότητας, Σωματείων, Συλλόγων και φορέων της περιοχής.
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

4:00μ.μ. Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας διοργανώνει τη Γιορτή αγάπης τρίτης ηλικίας. Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας τραγουδούν στο Νηστικάκειο Γηροκομείο Πολυθέας της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου.

5:30μ.μ. Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου και ο Σύλλογος Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου σας προσκαλούν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Αρκαλοχώρι:
• Ομάδες μικρών και μεγάλων με γιορτινή διάθεση ξεκινούν από τρία διαφορετικά σημεία του Αρκαλοχωρίου, διασχίζουν ολόκληρη την κεντρική αγορά και τραγουδώντας τα κάλαντα των Χριστουγέννων κατευθύνονται προς την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
• Τα καταστήματα προσφέρουν δωρεάν ρακί – κονιάκ – μελομακάρονα –κουραμπιέδες - ξηρούς καρπούς και η χριστουγεννιάτικη μουσική απλώνεται σε κάθε γωνιά.
• Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου:
Το δέντρο της πλατείας είναι έτοιμο για να στολιστεί με τα δικά σας στολίδια και τις προσωπικές σας ευχές.
Ομάδες χορευτών δίνουν τον ρυθμό, παρουσιάζοντας με το δικό τους μοναδικό τρόπο παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς. (Κ.Δ.Α.Π. – Body Slim – Χοροέκφραση)
Παραμυθάδες των Χριστουγέννων (Υλικό Ονείρων) θα διαβάσουν παραμύθια στους μικρούς μας φίλους και θα τους ταξιδέψουν σε ένα μαγευτικό κόσμο.
Ο Άγιος Βασίλης θα βρίσκεται εκεί για να παραλάβει τα γράμματα των μικρών παιδιών και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

6:00μ.μ. Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου και ο Σύλλογος Εμπόρων Καστελλίου σας προσκαλούν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Καστέλλι.
• Ομάδες από παιδιά διασχίζουν τους δρόμους του Καστελλίου και τραγουδούν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.
• Πλατεία Μεϊντανίου:
Με γιορτινές μελωδίες να ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα υποδεχόμαστε τα μικρά παιδιά με μικρά κεράσματα και εορταστική διάθεση.
Η αρχόντισσα του χιονιού θα βρίσκεται εκεί για να διηγηθεί πρωτοχρονιάτικα παραμύθια στους μικρούς μας φίλους.
Ο Άγιος Βασίλης θα φωτογραφίζεται με τα παιδιά, χαρίζοντας ευχές για τη νέα χρονιά.

6:30μ.μ. Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου και ο Σύλλογος Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου σας προσκαλούν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Αρκαλοχώρι.
• Ομάδες από παιδιά αθλητικών σωματείων με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων διασχίζουν τους δρόμους του Αρκαλοχωρίου και τραγουδούν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.
• Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου:
Θεατρικό δρώμενο «Ο χιονάνθρωπος που φοβόταν το σκοτάδι» από το θεατρικό εργαστήρι της Χοροέκφρασης.
Πρωτοχρονιάτικο χορευτικό δρώμενο από την ομάδα του γυμναστηρίου Body Slim.
Η αρχόντισσα του χιονιού διηγείται Πρωτοχρονιάτικα παραμύθια στους μικρούς μας φίλους.
Ο Άγιος Βασίλης θα φωτογραφίζεται με τα παιδιά, χαρίζοντας ευχές για τη νέα χρονιά.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

11:00π.μ. Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου σας προσκαλεί στην κοπή της Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο (ΚΑΠΗ) Καστελλίου.
11:45μ.μ. Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου σας προσκαλεί στην κοπή της Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αρκαλοχωρίου.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, σας προσκαλεί στις τελετές αγιασμού των υδάτων που θα πραγματοποιηθούν ανήμερα των Θεοφανείων.
Πρόγραμμα αγιασμού των υδάτων:
• 10:00 Λίμνη Λιβάδες Θραψανού
• 11:00 Κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου
• 13:00 Τσούτσουρος
Τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέας.