Στο κλίμα των ημερών, με δεδομένη την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της θα κινηθούν και οι αφίξεις όσων επιθυμούν να έρθουν και να περάσουν τις γιορτές  των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα Χανιά.

Η μείωση στις επισκέψεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο σύμφωνα με τα όσα είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων των Χανίων κ. Μανόλης Γιαννούλης, φθάνει το 20%.

Ο κ. Γιαννούλης σημείωσε πως \”αν και τα Χανιά δεν είναι ένας χειμερινός τουριστικός προορισμός εντούτοις η κίνηση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια είναι μειωμένη , κάτι που συμβαίνει και στους βασικούς χειμερινούς προορισμούς ολόκληρης της χώρας.\”

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων τόνισε επίσης πως η οικονομική κρίση δημιουργεί αυτό το πρόβλημα και την ανασφάλεια στους Έλληνες καθώς μόνο εσωτερικός ήταν ο τουρισμός αυτές τις ημέρες.

Η μείωση όπως λέει ο κ. Γιαννούλης ισχύει και για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αν και \”ελπίζουμε πως η Πρωτοχρονιά θα πάει λίγο καλύτερα, καθώς οι Έλληνες αποφασίζουν μόλις την τελευταία στιγμή για το που θα πάνε.\”

Σε οτι αφορά την καλοκαιρινή περίοδο οι κρατήσεις ξεκινούν τώρα, και όπως τόνισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων των Χανιών, \”χρειάζεται αρκετή προσοχή καθώς δεν πρέπει να επαναπαυθούμε στα νούμερα του 2011. Εάν κινηθούμε σωστά, και υπάρχει μια ηρεμία στη Χώρα η βάση θα είναι το 2011.\”

Μια εικόνα πάντως για την προσεχή τουριστική περίοδο και το πως περίπου θα κινηθούν πράγματα θα υπάρχει όπως λέει ο κ. Γιαννούλης κατά τα τέλη του Ιανουαρίου.

Λιγότεροι κατά 40% θα είναι οι επισκέπτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για το Ηράκλειο, συνέπεια της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος των Ξενοδοχείων του Ηρακλείου, κ. Ανδρέας Μεταξάς.

Το παραπάνω ποσοστό προκύπτει ως εκτίμηση των επαγγελματιών του Ηρακλείου καθώς, σύμφωνα με τον κ. Μεταξά, οι κρατήσεις για τις ημέρες των κυρίως των Χριστουγέννων είναι πάρα πολύ μειωμένες.

\”Για την Πρωτοχρονιά τα πράγματα μάλλον θα είναι λίγο καλύτερα\” σημειώνει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων του Ηρακλείου.

Μάλιστα ο κ. Μεταξάς προσκάλεσε και τους Χανιώτες να περάσουν τις γιορτινές ημέρες στο Ηράκλειο λέγοντας πως υπάρχουν πολύ καλές προσφορές από τους ξενοδόχους της πόλης \”και θα είναι μια καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να αλλάξουν παραστάσεις\”.

Σχετικά με το αν μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη για την τουριστική περίοδο της νέας χρονιάς ο κ. Μεταξάς τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη καθώς τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και σημείωσε οτι \”οι εποχές που γνωρίζαμε από τον Οκτώβριο τι θα κάνουμε το επόμενο καλοκαίρι έχουν πια περάσει. Θα περιμένουμε το Μάρτιο για να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια εκτίμηση.\”

Flashnews.gr/Ανδρέας Γερακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook