Νεκρά από φόλα βρήκαν σήμερα τα μέλη του φιλοζωικού Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» κάποια από τα κουτάβια, που κάποιοι άθλιοι εγκατέλειψαν πριν από μερικές μέρες κοντά στην Εθνική Οδό στην περιοχή του Γαλατά Χανίων. Τότε οι φιλόζωοι μιλούσαν για την αρχή του δράματος, αφού τα 15 μωρά σκυλάκια περιφέρονταν στο αυτοκινητόδρομο και τα αυτοκίνητα περνούσαν ξυστά δίπλα τους…

Από τα 15 κουτάβια που εγκαταλείφθηκαν επέζησαν τα 10, χάρη στην παρέμβαση των φιλόζωων, οι οποίοι έσπευσαν να τα μαζέψουν και σήμερα από αυτά τα 10 τα τέσσερα εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα και τα υπόλοιπα ήταν άφαντα. Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου εξηγεί ότι «στην περιοχή υπάρχουν ακόμη οι δύο σκυλίτσες και ζωντανό μόνο ένα κουτάβι, το οποίο κατορθώσαμε να πάρουμε. Η μια μάνα ήταν επιθετική και βρισκόταν συνέχεια πάνω από τα νεκρά κουτάβια της.

Αφού κάποιοι απέκτησαν κατ’ αρχήν τα δύο σκυλιά, κάποια στιγμή τα βαρέθηκαν και τα παράτησαν μαζί με τα κουτάβια τους στην Εθνική Οδό, επειδή γνώριζαν, ότι έτσι αυτά τα πλάσματα θα σκοτωθούν. Τα πέταξαν χωρίς να δείξουν έλεος λες και ήταν σκουπίδια. Αρχικά σώσαμε τα δέκα και απομακρύναμε από τον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Τα τοποθετήσαμε σε σπιτάκια σ’ ένα χωράφι μαζί με τις δύο μάνες, και εκεί τους πηγαίναμε νερό και τροφή μέχρι να δούμε τι θα τα κάνουμε, όμως χθες κάποιοι άλλοι εγκληματίες ολοκλήρωσαν το υπάνθρωπο έργο τους, δηλητηριάζοντάς τα.\”

 

zoosos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook