Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή, απηύθυνε η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα. Μαρία Σκραφνάκη, σχετικά με την έξαρση της ζωοκλοπής που παρατηρείται στον Νομό Ηρακλείου.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου, το φαινόμενο των ζωοκλοπών έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις τη φετινή χρονιά, αφού καθημερινά καταγράφονται πολλαπλά κρούσματα ζωοκλοπής ανά τον Νομό.
Πολλοί κτηνοτρόφοι του Νομού βρίσκονται σε απόγνωση, αφού από τις συνεχόμενες κλοπές των ζώων τους κοντεύουν να ξεκληριστούν.
Ενδεικτικό είναι ότι πολλοί από τους παραγωγούς-κτηνοτρόφους έχουν φτάσει στο σημείο να πραγματοποιούν βραδινές περιπολίες ή ακόμα και να αναθέτουν σε ιδιωτικές εταιρίες ασφάλειας τη φύλαξη των κτηνοτροφικών τους μονάδων.
Επιπλέον, θύματα ζωοκλοπής πέφτουν ακόμη και κάτοικοι της υπαίθρου που διαθέτουν λίγα ζώα, ώστε να καλύπτουν τις οικογενειακές τους ανάγκες.
Επειδή, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση της ζωοκλοπής στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να προστίθεται ένα επιπλέον πρόβλημα για τους κτηνοτρόφους του Νομού.
Επειδή, και κάτοικοι της υπαίθρου που εκτρέφουν μικρό αριθμό ζώων για να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες πέφτουν και αυτοί θύματα ζωοκλοπών.

Ερωτάται ο κος Υπουργός
1. Ποια μέτρα προτίθεστε να πάρετε για να σταματήσετε τα φαινόμενα ζωοκλοπών που παρατηρούνται στην ύπαιθρο του Νομού Ηρακλείου;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook