Μήνυση κατά του τέως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού «Τεχνόπολις», καθώς και του διευθυντή του Τομέα Αξιοποίησης Κυλικείων, επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη, κατατέθηκε από τη σημερινή διοίκηση της ομώνυμης εταιρίας, για υπεξαίρεση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, «σε έκθεση των ορκωτών λογιστών, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, διαπιστώθηκε σημαντική στέρηση εσόδων της εταιρίας την περίοδο 2007-2010. Η περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης για απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, κατέληξε σε σημαντικά ευρήματα, βάσει των οποίων το Διοικητικό Συμβούλιο της "Τεχνόπολις" αποφάσισε ομόφωνα σε συνεδρίασή του, χθες, την υποβολή μήνυσης για υπεξαίρεση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ορκωτοί λογιστές έκαναν μήνες για να μπορέσουν να βρουν στοιχεία και να ανακαλύψουν τελικώς το τέχνασμα των πειραγμένων ταμειακών μηχανών, με το οποίο καταγράφονταν ελάχιστα από τα συνολικά έσοδα των κυλικείων.


zougla.gr