Περισσότερες από 250 Βρετανίδες με εμφυτεύματα στήθους της γαλλικής εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP) κατέθεσαν αγωγή κατά έξι κλινικών, όπου τους είχαν τοποθετηθεί τα εμφυτεύματα αυτά για τα οποία υπάρχει σήμερα η υποψία ότι προκαλούν καρκίνο, ανακοίνωσε χθες ο δικηγόρος τους.

«Σε περισσότερες από τις μισές ενάγουσες είχαν υποστεί φθορά ή σπάσει τα εμφυτεύματά τους και εκπροσωπούμε επίσης άλλες γυναίκες που ανησυχούν για τις πληροφορίες που κυκλοφορούν» για τα PIP, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έσιλτ Χιουζ, αναφερόμενος στις πληροφορίες που υπάρχουν για ύποπτα κρούσματα καρκίνου σε γυναίκες που φέρουν εμφυτεύματα στήθους PIP.

Παράλληλα οι ελβετικές εφημερίδες έγραφαν χθες ότι οι Ελβετίδες που έχει καταγραφεί ότι φέρουν εμφυτεύματα στήθους της γαλλικής εταιρείας PIP ανέρχονται σε 280.

Την Τρίτη η γαλλική εφημερίδα Liberation αποκάλυψε ότι οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ενδέχεται να ζητήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας από 30.000 γυναίκες να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη της μάρκας PIP μετά τον εντοπισμό αρκετών ύποπτων κρουσμάτων καρκίνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook