Η γαλλική αστυνομία αναζητεί τα ίχνη ενός 40άρη, ο οποίος λήστεψε φούρνους σε προάστια του Παρισιού με λεία κρουασάν και άλλα αρτοποιήματα.

Από τις 9 Δεκεμβρίου, ο κλέφτης λήστεψε πέντε φούρνους στα δυτικά προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο δράσης.

Εμπαινε στο μαγαζί και ζητούσε να αγοράσει κάτι. Στη συνέχεια έβγαζε ένα, μάλλον ψεύτικο, ρεβόλβερ, με το οποίο απειλούσε τον ταμία. Επαιρνε τα κρουασάν και τα άλλα γλυκίσματα που ήθελε, και έφευγε σαν κύριος, χωρίς φυσικά να πληρώσει.

Κανείς δεν τραυματίστηκε στις κλοπές. Σε όλες τις περιπτώσεις, η αξία των κλοπιμαίων ήταν χαμηλή, περί τα οκτώ ως 20 ευρώ.

Στο μεταξύ, στο Μπορντώ, η αστυνομία συνέλαβε τον Αγιο Βασίλη. Ο 53χρονος, που εργαζόταν σαν Αη Βασίλης στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, συνελήφθη αφού απείλησε με ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο δεν είχε σφαίρες, τον ανηψιό του, ο οποίος ήταν επίσης και ο εργοδότης του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Sud Ouest», ο Αγιος Βασίλης εξοργίστηκε επειδή δεν είχε πληρωθεί τα μεροκάματά του και ένιωθε «εξαπατημένος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook