Ο πατέρας του νορβηγού δράστη της διπλής επίθεσης τον Ιούλιο στο Όσλο που προκάλεσε το θάνατο 77 ανθρώπων, Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, δήλωσε σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευθεί αύριο στο γερμανικό Τύπο, ότι ο γιος του «είναι ο χειρότερος τρομοκράτης μετά τον Β\’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Είναι ο χειρότερος τρομοκράτης μετά τον Β\’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σκότωσε 77 αθώους και δεν έχει καν τύψεις», δήλωσε ο Γενς Μπράιβικ, 76 ετών, στο γερμανικό περιοδικό Stern.

Ο πρώην διπλωμάτης, που ζει στη νότια Γαλλία, δεν επικοινωνούσε σχεδόν καθόλου με τον γιο του, παρόλα αυτά θέλει να τον επισκεφθεί στη φυλακή. «Θέλω να τον κοιτάξω στα μάτια», εξήγησε, σύμφωνα με το άρθρο του περιοδικού.

«Ίσως θα μπορούσα να του ξυπνήσω κάποια συναισθήματα», πρόσθεσε ο Γενς Μπράιβικ, ο οποίος έχει να μιλήσει στο γιο του εδώ και έξι χρόνια. «Δεν είχαμε σχέση πατέρα-γιου. Δεν είχαμε κανένα κοινό ενδιαφέρον» επεσήμανε.

«Προφανώς τίποτα απ\’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν είχα ασχοληθεί περισσότερο με τον Άντερς» εκτίμησε ο πατέρας του.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει τρεις ημέρες μετά τις επιθέσεις ο Γενς Μπράιβικ είχε δηλώσει ότι ο γιος του θα έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει αντί να σκοτώσει άλλους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook