Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την ρατσιστική επίθεση στον Αντον Φέρντιναντ θα βρεθεί ο Τζον Τέρι.Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός των Μπλε θα παρουσιαστεί σε δικαστήριο του Λονδίνου την 1η Φεβρουαρίου 2012, προκειμένου να αποφανθεί η δικαιοσύνη για τη δίωξη που τον βαραίνει.

Ο έμπειρος στόπερ των «μπλε» του Λονδίνου, θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο της αγγλικής πρωτεύουσας, την 1η Φεβρουαρίου 2012, προκειμένου να αποφανθεί πλέον η δικαιοσύνη για τη δίωξη που τον βαραίνει!

Η CPS, που είχε αναλάβει την υπόθεση, μετά και την έρευνα της αστυνομίας, υποστήριξε ότι είχε σαφή και πολύ ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή του Τζον Τέρι και τη ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρντιναντ, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τσέλσι με την ΚΠΡ, στο «Λόφτους Ρόουντ», την 23η Οκτωβρίου.

Η επικεφαλής της Crown Prosecution Service, Άλισον Σόντερς, σε επίσημη τοποθέτησή της, είπε: «Τα αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή του Τζον Τέρι ήταν σαφή και αδιάψευστα».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά την τιμωρία των 8 αγωνιστικών που επέβαλε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας στον Λουίς Σουάρες για ανάλογη περίπτωση ρατσιστικής επίθεσης στον Πατρίς Εβρά, στο ντέρμπι της 15ης Οκτωβρίου στο «Άνφιλντ», ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Με τη σειρά της, η FA αναμένεται να τιμωρήσει τον ποδοσφαιριστή μετά τη δίκη της 1ης Φεβρουαρίου, ενώ ο Τέρι κινδυνεύει άμεσα με αφαίρεση του περιβραχιονίου στην εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Πάντως, όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της CPS, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της δίκης είναι αρνητικό για τον ποδοσφαιριστή, η μεγαλύτερη ποινή που του αποφέρει θα είναι το χρηματικό πρόστιμο των 2.500 λιρών.

Η CPS, που είχε αναλάβει την υπόθεση, μετά και την έρευνα της αστυνομίας, υποστήριξε ότι είχε σαφή και πολύ ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή του Τζον Τέρι και τη ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρντιναντ, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τσέλσι με την ΚΠΡ, στο «Λόφτους Ρόουντ», την 23η Οκτωβρίου.

Σίγουρη για την αθωότητα του Τέρι η Τσέλσι

Tην πλήρη στήριξή της και την πίστη για την αθωότητα του Τζον Τέρι εξέφρασε η Τσέλσι μετά την άσκηση ποινικής δίωξης στον ποδοσφαιριστή από την Crown Prosecution Service.

Οι «μπλε» του Λονδίνου έσπευσαν να τοποθετηθούν μετά την τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης που χρεώθηκε στον Άγγλο αμυντικό, που καλείται πλέον να βρεθεί ενώπιων του πολιτικού δικαστηρίου, την 1η Φεβρουαρίου 2012.

«Η Τσέλσι ενημερώθηκε για την απόφαση της Crown Prosecution Service για την ποινική δίωξη στον Τζον Τέρι. Ο ποδοσφαιριστής μας ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε χρησιμοποίησε ρατσιστικά σχόλια ενάντια του Άντον Φέρντιναντ στο ματς με την ΚΠΡ και είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποδείξει την αθωότητά του. Η Τσέλσι εκφράζει την πλήρη στήριξή της στον Τζον και θα συνεχίσει να το κάνει. Ο σύλλογός μας απεχθάνεται οποιαδήποτε διάκριση μεταξύ των ανθρώπων και είναι περήφανος για τις ενέργειές του αναφορικά με το σημαντικό θέμα του ρατσισμού. Η Τσέλσι δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια για την υπόθεση, μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης» αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδα

(skai)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook