Οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν το αργότερο έως τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να δηλώσει στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Παρασκευής. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει στο αυστηρό πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει κατά τη γνώμη του να κινηθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά ανέφεραν ότι η κατ' ιδίαν συνάντηση ζητήθηκε αμέσως από τον Α. Σαμαρά, όταν έγινε γνωστή η πρωτοβουλία για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς που είχε αποφασίσει να αναλάβει ο κ. Παπαδήμος, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να επαναβεβαιωθεί χωρίς καθυστέρηση η συμφωνία του Προεδρικού Μεγάρου, τόσο για τη θητεία όσο και για την αποστολή της νέας κυβέρνησης.

«Αν κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί θεωρούν ότι η συμφωνία πρέπει να αλλάξει, ας αναλάβουν επισήμως την ευθύνη...», τόνιζαν οι ίδιες πηγές στην εφημερίδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε μια τέτοια συζήτηση και θα επανεξετάσει τη συμμετοχή και τη στήριξη στο σχήμα υπό τον κ. Παπαδήμο.

Η προειδοποίηση της Λεωφόρου Συγγρού απευθύνεται τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον ΛΑΟΣ, που ζητούν πλέον να μετατραπεί η κυβέρνηση Παπαδήμου σε «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», με ανοικτό χρονικό ορίζοντα που μπορεί να φθάνει έως τη συνταγματική λήξη της παρούσας Βουλής, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2013.