Η έρευνα για τις μειώσεις στις καταθέσεις έντεκα βουλευτών συνεχίζεται, δήλωσε ο γ\’ αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών και των κομμάτων Ευάγγελος Αργύρης.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Αργύρης δεσμεύτηκε ότι όταν ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των παραβάσεων, τότε «όλα τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα».

Ο κ. Αργύρης εξήγησε ότι πρόκειται για πολύ σημαντικές μειώσεις της τάξης των 300.000 – 400.000 ευρώ, οι οποίες δεν ήταν δυνατό να μη διερευνηθούν περαιτέρω.

Η δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι έντεκα βουλευτές εμφανίζουν στις δηλώσεις τους μειωμένες καταθέσεις και ότι θα ερευνηθεί το θέμα από ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, ώστε να διαπιστωθεί αν αυτές αφορούν εκροή χρημάτων σε τράπεζες του εξωτερικού, προκάλεσε την αντίδραση αρκετών βουλευτών.

Όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας «δεν μπορούν να υπάρχουν σκιές σε ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά όλους μας». «Οι ορκωτοί λογιστές να καλέσουν αυτούς τους 11, να εξετάσουν την κάθε περίπτωση χωριστά και αν διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόβλημα να επιληφθεί άμεσα η Επιτροπή Ελέγχου των πόθεν έσχες» είπε.

Αλλά και η Φωτεινή Πιπιλή από τη ΝΔ σχολίασε: «Οι έντεκα βουλευτές πρέπει να δώσουν στοιχεία στη Βουλή. Άρα όφειλε η Βουλή, για να προστατεύσει το πολιτικό σύστημα και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά, να ολοκληρώσει τον έλεγχο και εν συνεχεία να δημιουργούνται ερωτήματα που προσβάλουν και την κοινωνία κι εμάς τους έντιμους φορολογούμενους βουλευτές».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Οι θεσμοί και τα εργαλεία που υπάρχουν για τον έλεγχο του πόθεν έσχες είναι ανεπαρκείς και τον καθιστούν εντελώς αναποτελεσματικό. Για την περίφημη υπόθεση των 11, αν και μέλος της επιτροπής δεν γνωρίζω τίποτα σχετικό. Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα ζητήσω ενημέρωση και εξηγήσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook