Δύο ακόμη Ηρακλειώτες συνελήφθησαν για διάφορες παραβάσεις διατάξεων του Νόμου περι ζωοκλοπής.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ασημίου του Δήμου Γόρτυνας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς,συνελήφθη 41χρονος καθώς διαπιστώθηκε να είναι σταβλισμένα σε χώρο των σφαγείων Ασημίου, συνολικά πενήντα (50) χοιρίδια τα οποία δεν έφεραν τα προβλεπόμενα ενώτια σήμανσης.

Στο πλαίσιο προανάκρισης του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, προέκυψε ότι τα είκοσι (20) από αυτά τα χοιρίδια ανήκουν σε 48χρονο ημεδαπό ενώ τα υπόλοιπα τριάντα (30) είναι ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού.

Ο 41χρονος συνελήφθη ως υπεύθυνος φύλαξης και σταβλισμού των ζώων ενώ ο 48χρονος και 41χρονος, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες των ζώων, αναζητούνται.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.

Επίσης χθες το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γαλιάς Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, συνελήφθη 48χρονος επειδή σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο ποιμνιοστάσιο του, βρέθηκαν και καταμετρήθηκαν συνολικά (228) αιγοπρόβατα ενώ στην κτηνοτροφική δήλωση έτους 2011 είχε δηλώσει ότι κατέχει (533), ήτοι (305) λιγότερα.

Από τα ανωτέρω καταμετρηθέντα αιγοπρόβατα, τα 10 δεν έφεραν κωδικό αριθμό ενωτίων, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν με μεσεγγύηση.