Σε 57 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των θυμάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ιρακινό υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Ζιάντ Ταρίκ, 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 176 τραυματίσθηκαν κατά τις συντονισμένες αυτές επιθέσεις σε πολλές συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής στις συνοικίες Μπαμπ αλ-Μουάταμ, Καράντα και Αλάουι στο κέντρο της Βαγδάτης, στις βόρειες συνοικίες Ανταμίγια, Σουάλα και Σάαμπ, καθώς επίσης στις συνοικίες Τζαντρίγια της ανατολικής Βαγδάτης και αλ-Αμίλ στο νότιο τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας.
 
Πρόκειται για τα πρώτα επεισόδια βίας στην κρίση αυτή που απειλεί την εύθραυστη πολιτική εκεχειρία και τα οποία προκαλούν φόβους για επιστροφή της θρησκευτικής βίας, με τη συμπλήρωση ενός έτους της κυβέρνησης στην εξουσία και λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Στις αρχές της εβδομάδας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατά του σουνίτη αντιπροέδρου της χώρας Τάρεκ αλ-Χασέμι.

Ο σιίτης πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μάλικι ζήτησε χθες από τις αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν, όπου έχει καταφύγει ο αλ-Χασέμι, να τον παραδώσουν στη δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook