Έντονη αντίδραση από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη προκάλεσαν οι επισημάνσεις του υπουργού Οικονομικών περί δεδηλωμένης πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ, Βενιζέλος, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, ανέφερε αρκετές φορές ότι η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ έχει την δεδηλωμένη πλειοψηφία και αποτελεί τον εγγυητή για την κυβερνητική πορεία. Η αναφορά έφερε την παρέμβαση του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος είπε ότι «Τι είναι αυτά που μας λέτε για πλειοψηφία; Αν το λέτε για να στείλετε μήνυμα :καθίστε καλά γιατί θα συνεχίσουμε μόνοι μας, αυτό θα αποτελέσει πολιτικό πραξικόπημα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε πως «Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είναι εγγύηση για την επιτυχή ολοκλήρωση της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. Θέλουμε την κυβέρνηση και να πετύχει και θα κάνουμε τα πάντα. Συμφωνώ ότι υπάρχει επικοινωνιακό κλίμα που προκαλεί ανησυχίες. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα και θα ήταν παρεξηγήσιμο να μιλήσω εγώ για την σχέση κυβέρνησης με τα κόμματα που την στηρίζουν»

Λίγο νωρίτερα ο κ.Βενιζέλος είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορούν να στηθούν κάλπες πριν ολοκληρωθεί το PSI και η δανειακή σύμβαση.

Επ΄αυτού ο κ. Καρατζαφέρης συμφώνησε παραπέμποντας … στον εξ Αριστεράς κίνδυνο: “Πώς θα πάμε σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου; Θα φορτωθούμε δηλαδή ένα βαρύ μνημόνιο και θα πάμε σε εκλογές για να έχει αριστερά ποσοστά 40%;”, είπε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook