Αναφέρεται ότι όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος εν όψει των εορτών Χριστουγέννων και του νέου έτους 2011 και συγκεκριμένα κατά τη χρονική περίοδο από 23-12-2011 έως 08-01-2011, από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομάδα Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και τα Αστυνομικά Τμήματα Υπαίθρου, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλο το Οδικό Δίκτυο του Νομού για την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Εφιστούμε την προσοχή των οδηγών, για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ιδίως των διατάξεων που αφορούν:
• Οδήγηση σε κατάσταση μέθης.
• Υπερβολική ταχύτητα – αντικανονικό προσπέρασμα – είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
• Παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής.
• Παραβίαση προτεραιότητας ή φωτεινής σηματοδότησης.
• Χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικού καθίσματος για τα παιδιά.
• Χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγούς και επιβάτες δικύκλων.
• Κανονικότητα κυκλοφορίας – ταχογράφου – κανονικό μεταφοράς και ασφάλειας επιβατών – την τοποθέτηση και διασφάλιση της μεταφοράς των εμπορευμάτων – ελαστικά – υπέρβαρο φορτηγών – ωράριο εργασίας οδηγών, για μεγάλα οχήματα (λεωφορεία – φορτηγά –μηχανήματα έργων κ.λ.π ).

Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών με την παράκληση προγραμματισμού των μετακινήσεων τους, ώστε να μην πιέζονται τα χρονικά και τους ευχόμαστε «καλές γιορτές».

Επίσης από την Υπηρεσία μας ανακοινώνεται η τοποθέτηση της «βαρέλας» και ρύθμιση της κίνησης από Τροχονόμο Αστυνομικό , που έχει σκοπό την αναβίωση του παραδοσιακού τύπου ρύθμισης της κυκλοφορίας, στο κέντρο του Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς , την 31/12/2011, το πρωί και από ώρα 10:00 έως 13:00 , στη διασταύρωση των οδών Λ. Δικαιοσύνης – 1821 και 25ης Αυγούστου (Πλ. Ν. Φωκά).

Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους μεγαλύτερους σε ηλικία Ηρακλειώτες να θυμηθούν τους παλιούς καιρούς και στους νεότερους να γνωρίσουν το Ηράκλειο μιας άλλης εποχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook