Σε ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση ο ΟΦΗ κατάφερε χάρη σε ένα γκολ του Ντένις Σόουζα στο 118΄ να πάρει τη νίκη – πρόκριση στο γήπεδο της Αγειάς κόντρα στην Παναχαϊκή κερδίζοντας την ομάδα της Πάτρας με 0-1.

Έτσι ο ΟΦΗ είναι η μοναδική ομάδα από την Κρήτη που θα συνεχίσει στην φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και θα μάθει τον αντίπαλο της στην αυριανή κλήρωση που θα γίνει το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί.

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα καθώς ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε να αφήσει αρκετούς από τους βασικούς του παίκτες στο Ηράκλειο και παράλληλα να δώσει την ευκαιρία σε κάποιους άλλους να πάρουν χρόνο συμμετοχής.

Η Παναχαϊκή ήταν καλύτερη από τον ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε τουλάχιστον τρεις καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Ατματζίδη στο 8΄, με σουτ του Μενδρινού στο 15΄ , και προβολή του Φουρτάδο στο 25΄. Μετά το πρώτο 30λεπτο ο ΟΦΗ ισσορόπησε κάπως το παιχνίδι και απείλησε στο 32΄ με ένα φάουλ του Σουμπίνιο που πέρασε μόλις άουτ. Η Παναχαϊκή απείλησε και πάλι στο 42΄ με τον Ουρτάδο αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 47΄ αρχικά με τον Σουμπίνιο και στη συνέχεια με τον Καμπάνταη που δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ανδρούτσο με την Παναχαϊκή να απαντάει σε αυτή την ευκαιρία στο 59΄ με το πλασέ του Σπίνουλα που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σόουζα. Ο ΟΦΗ απείλησε και πάλι με το 0-1 στο 72΄ αλλά η κεφαλιά του Γεωργίου μετά το κόρνερ του Ζορμπά πέρασε λίγο άουτ, και στο 75΄ απάντησε και πάλι η Παναχαϊκή στην ευκαιρία του ΟΦΗ με τον Βεζυρίδη να κάνει διπλή εκπληκτική απόκρουση στα σουτ του Φουρτάδο και του Ατματζίδη.

Στα επόμενα λεπτά δεν έγινε κάποια αξιόλογη φάση και το ματς μοιραία οδηγήθηκε στην παράταση με την Παναχαϊκή να χάνει δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη – πρόκριση με τον Ντίνα στο 99΄ και τον Χλωρό στο 109΄. Και αφού οι Πατρινοί δεν κατάφεραν να βάλουν το γκολ τότε ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε καθώς ο ΟΦΗ στο 118΄ κατάφερε να κάνει το 0-1 και να πάρει αυτός την πρόκριση στην φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Μάντζιος σέντραρε από τα δεξιά η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Σόουζα που με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.

Παναχαϊκή (Η. Φυντάνης): Ανδρούτσος, Σπίνουλας, Τσεμπερίδης, Λαμπρόπουλος, Ουρτάδο, Φουρτάδο, Μενδρινός (89\’ Κυβελίδης), Ντίνας (117\’ Κοκκίνης), Φούφουλας, Κοιλιάρας, Ατματζίδης (87\’ Χλωρός).

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Ζορμπάς (88\’ Μάντζιος), Ουκάρ, Βάντο (46\’ Πίτσος), Καμπάνταης, Μποντόρ, Γεωργίου, Σόουζα, Μπούρμπος (73\’ Παπουλής), Σουμπίνιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook