Την ερχόμενη Τετάρτη στις 4 το μεσημέρι συνεδριάζει εκ νέου η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται από τους ορκωτούς ελεγκτές η διαδικασία αξιολόγησης και ταυτοποίησης των «πόθεν έσχες» βουλευτών που παρουσίασαν σημαντικές μειώσεις στις καταθέσεις τους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ήδη βουλευτές έχουν κληθεί και καταθέτουν παραστατικά που δικαιολογούν τις μειώσεις αυτές, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, Βαγγέλη Αργύρη, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα εκείνων των βουλευτών που δεν έχουν αιτιολογήσει «εμπεριστατωμένα και επαρκώς» τις επίμαχες μεταβολές.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης κατέθεσε πρόταση νόμου η οποία προβλέπει την επί τω αυστηρότερω τροποποίηση των διατάξεων για το «πόθεν έσχες».

Ο ίδιος προτείνει τη συνυποβολή με το «πόθεν έσχες», δήλωσης παραίτησης των βουλευτών από κάθε δικαίωμα επί ακινήτων, χρημάτων, άυλων τίτλων, ή οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου έχει παραληφθεί -και τη δήμευση των περιουσιακών αυτών στοιχείων, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν υλοποιηθεί η μεταβίβασή τους στο κράτος.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του Θ.Πάγκαλου και του Β.Αργύρη, με τον τελευταίο να απαντά στα σχόλια που έχουν γίνει για το «πόθεν έσχες» με αιχμηρό τρόπο: «Όσοι ρίχνουν απλά λάσπη στον ανεμιστήρα δεν με αφορούν».

Είναι προφανές από τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία πως η περαιτέρω διερεύνηση δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών, οι οποίοι εμφανίζουν καταθέσεις μικρότερες των 100.000 ευρώ, αναφέρει ο κ. Αργύρης και σημειώνει ότι «είναι αδιανόητο να γίνεται λόγος για σκιές που αγγίζουν το σύνολο του πολιτικού κόσμου, τη στιγμή που τα στοιχεία όλα είναι δημοσιοποιημένα».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook