Ο οργανισμός που ελέγχει την κατανομή και διαχείριση “ονομάτων διευθύνσεων” στο Internet, ICANN, θα εγκρίνει νέες “προσαρμοσμένες καταλήξεις” από το 2012.

Η είδηση φαίνεται κάπως περίεργη λόγω του ότι κάποια πράγματα τα θεωρούμε… ας πούμε κάπως “δεδομένα”. Για παράδειγμα, θεωρούμε πως στο Internet τα περισσότερα sites έχουν κατάληξη “.com”, και αρκετοί έχουν… υποψιαστεί χάρη στα… “.gr” πως υπάρχει και μια διαφορετική “κατάληξη” για κάθε χώρα, που χρησιμοποιούν αρκετά από τα sites των κατοίκων και εταιρειών που εδρεύουν σε αυτήν. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός καταλήξεων, πως για αυτά είναι υπεύθυνος ένας οργανισμός που ακούει στο όνομα ICANN αλλά και πως δεν μπορεί ο καθένας να ορίσει την κατάληξη που επιθυμεί, μα πρέπει να διαλέξει από τις προκαθορισμένες. Ή, τουλάχιστον, “έπρεπε”, αφού η κατάσταση θα αλλάξει από το 2012.

Τα στελέχη του ICANN φαίνεται πως άλλαξαν “γραμμή πλεύσης”, με αφορμή τη δημιουργία της κατάληξης .XXX, ειδικά για τα sites σεξουαλικής θεματολογίας. Έτσι, από το 2012, οποιοσδήποτε θα μπορεί να αιτηθεί τη δημιουργία μιας κατάληξης ειδικά για αυτόν! Πρακτικά, μάλλον θα είναι λίγες οι σχετικές περιπτώσεις, αφού για να αποκτήσει κανείς μια τέτοια διεύθυνση μάλλον θα πρέπει να είναι αυτό που λέμε… “προνομιούχος”: μόνο η διαδικασία της αρχικής καταχώρισης της αίτησης θα κοστίζει $185.000.

(pcw)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook