Ένταση δημιουργήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας το βράδυ της Πέμπτης όταν τέθηκε θέμα ανάγνωσης της καταγγελτικής επιστολής των αγροτών κατά του Αντιδημάρχου κου Προϊστάκη περί παρέμβασης του στου αγροτικούς συλλόγους.

Όταν οι εκπρόσωποι τον αγροτών ζήτησαν από τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κο Γ.Ψαρουδάκη να διαβάσει την εν λόγω επιστολή, εκείνος αρνήθηκε και έθεσε σε ψηφοφορία το αν πρέπει να δοθεί ο λόγος στον κο Μ.Γερακιανάκη πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ησίοδου.

Με διαδικασίες που δεν έγιναν αντιληπτές, ο Πρόεδρος απεφάνθη να μην δοθεί ο λόγος στον πρόεδρο των αγροτών!

Το βασικό επιχείρημα για την απόφαση αυτή ήταν όπως δήλωσε ο ίδιος ο κος Ψαρουδάκης το «θέμα έχει ακουστεί στα ραδιόφωνα και δεν υπάρχει λόγος να κουβεντιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Η εξέλιξη αυτή και με δεδομένο ότι λίγα λεπτά πριν είχε δοθεί ο λόγος σε άλλη πολίτη όπου ανέπτυξε μια πρόταση περί ενός «παιχνιδιού λέξεων» που θα συνέδραμε στα πολιτιστικά δρώμενα, άναψε για τα καλά τα αίματα μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου όπου ακούστηκαν «βαριές» κουβέντες κυρίως απο πλευράς των εκπροσώπων των αγροτών. Mάλιστα, η κατάσταση κάποια στιγμή ξέφυγε όταν ο αντιδήμαρχος Κος Προϊστάκης (για τον όποιο είχαν γίνει οι καταγγελίες) προκάλεσε τον εκπρόσωπο των αγροτών να βγει εκτός του Δημαρχείου για να τα \”πούν\”.

Τελικά μετά από παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πράγματα ηρέμησαν. Το θέμα όμως δεν έληξε εκεί λίγα λεπτά μετά την διακοπή τον λόγο ζήτησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κο Καλαντζάκης στον οποίο και σε αυτόν δεν δόθηκε ο λόγος και ετσι δημιουργήθηκε νέα ένταση και μάλιστα ακούστηκε δημοτικός σύμβουλος αναφερόμενος στον κο Καλαντζάκη να λέει \”εμείς σε ψηφίσαμε ρε! Την επομένη φορά θα δεις…\”

Λίγο αργότερα τα πράγματα ηρέμησαν, όμως και η κα Αλίκη Ξανθάκη και η κα Κοτσιφάκη, διαμαρτυρηθήκαν έντονα για την απόφαση του προεδρείου να μην δώσει τον λόγο στον Πρόεδρο των αγροτών και ζήτησαν να ξαναγίνει η ψηφοφορία προκειμένου να καταγραφεί η απόφαση.

Σε όλη αυτή την φασαρία που δημιουργήθηκε από μια συνήθη διαδικασία, άξιο λόγου είναι η στάση του Δήμαρχου Ιεράπετρας κου Αναστασάκη ο οποίος δεν πήρε θέση αφήνοντας τα πράγματα να εξελιχθούν παρακολουθώντας απαθής.

 

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook