Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συζητά το υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Πέμπτης και ενώ η ελληνική οικονομία μπαίνει ίσως στην πιο κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία αναμένονται σημαντικές αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπό την έννοια αυτή αναμένεται με ενδιαφέρον η παρέμβαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος σχεδιάζει επαφές με ευρωπαίους ηγέτες, με σκοπό να εξασφαλίσει μόνιμα μέτρα στήριξης της ελληνικής  οικονομίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης  λύσης για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Στο υπουργικό θα συζητηθούν, πέραν του φορολογικού, (\”καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών\” είναι ο πλήρης τίτλος του), η νομοθετική πρωτοβουλία  για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δύο ακόμη νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης (για την \”καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου\”, και για την κύρωση Σύμβασης για τη διεθνή δικαιοδοσία, το εφαρμοστέο δίκαιο, την αναγνώριση, την εκτέλεση και τη συνεργασία ως προς τη γονική ευθύνη και τα μέτρα προστασίας των παιδιών), καθώς και το νομοσχέδιο της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη για το \”Γ\’ Ενεργειακό πακέτο\”.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Ν. Σηφουνάκης θα ενημερώσει για την Αναθεώρηση των Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις 12 Περιφέρειες της χώρας.

Επίσης ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα παρουσιάσει το πιλοτικό πρόγραμμα «Αναβάθμιση υπηρεσιών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων».

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για διήμερη περιοδεία στη Θράκη, με πρώτο σταθμό τη Σαμοθράκη όπου και θα διανυκτερεύσει.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook