Σε επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο Δήμαρχος Βιάννου κ.Παύλος Μπαριτάκης αναφέρει τα εξής :

" Κύριε Υπουργέ,
Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ο Ελληνικός λαός πληροφορούμαστε ότι επίκειται αύξηση στο τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Ο Δήμος Βιάννου είναι ένας ορεινός, δυσπρόσιτος και κατεξοχήν αγροτικός δήμος, με κύριες καλλιέργειες την ελιά και τα πρώιμα κηπευτικά.

Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε ως χώρα, οι αγρότες της περιοχής μας προσπαθούν με μεγάλη δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις καλλιεργητικές τους ανάγκες και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

Οι τιμές σε όλα τα είδη (φυτοπολλαπλασιαστικό υλικό, πετρέλαιο, λιπάσματα κ.α.), που χρησιμοποιούν οι αγρότες, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατακόρυφα, οδηγώντας τους σε οικονομική δυσπραγία ούτως ώστε να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε καν στην πληρωμή του λογαριασμού του νερού άρδευσης των καλλιεργειών τους.

Σε όλα αυτά, τα τελευταία τρία χρόνια, προστέθηκαν και οι απανωτές καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα, ασθένειες και οι προσβολές στις καλλιέργειες, με αποτέλεσμα όλος ο αγροτικός πληθυσμός να στενάζει οικονομικά.

Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε να μην προχωρήσετε σε αυξήσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ που θα φέρουν ακόμη σε πιο δύσκολη θέση τους Έλληνες πολίτες. Επίσης, να ενεργήσετε ώστε να μειωθεί η τιμή της Kwh του αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ προκειμένου να συμπιεστεί το κόστος παραγωγής, ιδιαίτερα στις πρώιμες θερμοκηπιακές καλλιέργειες όπου η χρήση του ρεύματος είναι μεγάλη και απόλυτα αναγκαία.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τον αγροτικό κόσμο και την ανάπτυξη της υπαίθρου, παρακαλούμε για τις ενέργειες σας."