Καιρικές συνθήκες που θυμίζουν κάθε άλλο παρά Χριστούγεννα επικρατούν στην Δυτική Αυστραλία. Η ζέστη είναι μεν αναμενόμενη, ωστόσο η θερμοκρασία έφθασε σε επίπεδα-ρεκόρ, ενώ αναμένεται και κυκλώνας.

Στην περιοχή Πιλμπάρα της Δυτική Αυστραλίας ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο, αγγίζοντας τους 49,9 βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για τη δεύτερη θερμότερη μέρα του Δεκεμβρίου, όλων των εποχών, σ\’ όλη την Αυστραλία.

Για την ημέρα των Χριστουγέννων, στη Μελβούρνη, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές και θερμοκρασία γύρω στους 30 βαθμούς,

Παράλληλα το πρωί των Χριστουγέννων, προβλέπεται κυκλώνας στη Βόρεια Επικράτεια, κάτι που ζωντανεύει μνήμες του κυκλώνα Τρέισι ο οποίος την παραμονή Χριστουγέννων του 1974 δεν άφησε τίποτε όρθιο στο Ντάργουιν.

Ο υπουργός Β. Επικράτειας Πολ Χέντερσον, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο οι κάτοικοι της περιοχής να είναι ψύχραιμοι και καλά προετοιμασμένοι.

\’\’Είναι Χριστούγεννα και όλοι ετοιμαζόμαστε να τα γιορτάσουμε, όπως κάθε χρόνο. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Όσοι έχουν πρόβλημα στέγασης θα πρέπει να μας το γνωστοποιήσουν για να φροντίσουμε να τους τακτοποιήσουμε. Δεν υπάρχει πρόβλημα\”, δήλωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook