Στην απόσυρση βρεφικού γάλακτος σε σκόνη προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές σε συνεργασία με τα πολυκαταστήματα Wal – Mart, ύστερα από το θάνατο βρέφους που προσεβλήθη από σπάνια βακτηριακή μόλυνση, υπαίτια για την οποία μπορεί να είναι η κατανάλωση του συγκεκριμένου προϊόντος.

Το διάσημο αμερικανικό πολυκατάστημα Wal-Mart και αξιωματούχοι του τομέα υγείας συνεργάζονται στην έρευνα για να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου ενός νεογέννητου από το Μιζούρι το οποίο πέθανε από μια σπάνια βακτηριακή μόλυνση που μπορεί να συνδέεται με την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος σε σκόνη.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων και τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι επίσης συμμετέχουν στην έρευνα, καθώς και σε μια άλλη που αφορά ένα βρέφος το οποίο επέζησε αφού μολύνθηκε από τα ίδια βακτήρια. Και τα δύο κρούσματα σημειώθηκαν στο Μιζούρι τον περασμένο μήνα αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν συνδέονται.

Οι εμπειρογνώμονες συγκέντρωσαν δείγματα του γάλακτος από την οικογένεια του βρέφους που πέθανε και θα πραγματοποιήσουν ελέγχους και σε κλειστές συσκευασίες που αγοράστηκαν από τα καταστήματα.

Ο τύπος αυτός γάλακτος αποσύρθηκε από περισσότερα από 3.000 καταστήματα σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Η πηγή των βακτηρίων που προκάλεσε την μόλυνση δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, αλλά μπορεί να προέλθει από το περιβάλλον και τα φυτά, το σιτάλευρο ή το ρύζι.

Η Wal-Mart απέσυρε προληπτικά το προϊόν Enfamil Newborn από τα ράφια της μετά τον θάνατο του νεογέννητου Εϊβερι Κορνέτ σε πόλη του νότιου Μιζούρι.

Το προϊόν δεν ανακλήθηκε και η κατασκευάστρια εταιρία είπε ότι οι δοκιμές έδειξαν ότι η παρτίδα ήταν αρνητική στα βακτήρια πριν αποσταλεί στα καταστήματα. Ωστόσο εξετάζεται εκ νέου.

\”Αποφασίσαμε ότι ήταν προτιμότερο να αποσύρουμε το προϊόν μέχρι να μάθουμε περισσότερα. Μπορεί να επιστρέψει στα ράφια\”, είπε η εκπρόσωπος του Wal-Mart, Νταϊάνα Τζι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook