Η παράταξη της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» η οποία στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ πλειοψήφησε στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών από τους 116 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 106, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 101 και έλαβαν.

«Δημοκρατική Συνεργασία» (ΠΑΣΟΚ) 79 ψήφοι (78%)

«Ταξική Ενότητα» (ΚΚΕ) 16 ψήφοι (16%)

Μάλαμα Ιορδανίδου (Ανεξάρτητη) 6 ψήφοι (6%)

Βάση αυτών των αποτελεσμάτων, στο 17μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Χ.,  η παράταξη της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» καταλαμβάνει 13 έδρες, η παράταξη «Ταξική Ενότητα» τρεις έδρες, ενώ μέλος του νέου ΔΣ αναδυκνείεται και η κα Ιορδανίδου.

Όπως δήλωσε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του ΕΚΧ Δημήτρης Κορναράκης, ο οποίος έλαβε και τις περισσότερες σταυρούς από τους υποψηφίους «οι συνάδελφοι τίμησαν την παράταξή μας και αυτό αποδυκνείει ότι η απερχόμενη διοίκηση, που ήμασταν πάλι εμείς, έχει αφήσει έργο και για τον λόγο αυτό μας εμπιστεύθηκαν και πάλι».

Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Χανίων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την θέση του προέδρου αναμένεται να αναλάβει ο κ.Κορναράκης.

Στο μεταξύ στην τριμελή Εκτελεστική Επιτροπή η «Δημοκρατική Συνεργασία» καταλαμβάνει δύο έδρες και η «Ταξική Ενότητα» μία έδρα.

Σε ότι αφορά στις εκλογές για τους αντιπροσώπους του ΕΚΧ στο πανελλαδικό συνέδριο της ΓΣΕΕ, από τους 76 εγγεγραμμένους, ψήφισαν 68, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 66 και έλαβαν :

«Δημοκρατική Συνεργασία» 47 ψήφοι (δύο αντιπρόσωποι)

«Ταξική Ενότητα» 16 ψήφοι (ένας αντιπρόσωπος)

Μάλαμα Ιορδανίδου (Ανεξάρτητη) 6 ψήφοι

Συνολικά από το ΕΚΧ θα συμμετέχουν τρεις αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook