Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη μετά τη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, η οποία διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα. Εκκρεμεί το ραντεβού του κ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Στην ατζέντα των συζητήσεων είναι η διάρκεια της κυβερνητικής θητείας.

Η ΝΔ αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση για τη συνάντηση Παπαδήμου – Σαμαρά σε λίγο.

Ο πρωθυπουργός σκοπεύει να ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για το σκοπό και τον ορίζοντα της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να είναι προβληματισμένος και ενοχλημένος από την εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνηση μετά τα δύο τελευταία Υπουργικά Συμβούλια της Τετάρτης και της Πέμπτης, ενώ εκτιμά πως οι δηλώσεις περί επιμήκυνσης του χρόνους ζωής της κυβέρνησης ή περί αλλαγών λειτουργούν αποσυντονιστκά για την κυβέρνηση.

Ειδικά για την εικόνα μετά τα Υπουργικά Συμβούλιο ο πρωθυπουργός θέλει να ξεκαθαρίσει με τους πολιτικούς αρχηγούς ότι τα απαραίτητα για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης νομοσχέδια θα ψηφισθούν και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Πάντως, εκ μέρους της ΝΔ επισημαίνεται ότι είναι όλα διευκρινισμένα από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απορρίπτεται η σκέψη για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook