Συνάντηση με τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης με θέμα την μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου.

Η Διοίκηση του ΚΤΕΛ ζήτησε τη στήριξη και τη συμπαράσταση του Δήμου, στην προσπάθεια που καταβάλλει προκειμένου να αποζημιωθεί το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών έως 31 Δεκεμβρίου, μέχρι τότε δηλαδή που προβλέπεται η δαπάνη μεταφοράς των μαθητών να καλύπτεται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής των οφειλομένων και στη συνέχεια ζήτησε να υπάρξει μια καλή συνεργασία με το Δήμο κατά το νέο έτος.

Να σημειωθεί ότι από το 2012, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, το κόστος μεταφοράς των μαθητών θα καλύπτεται από τους Δήμους, με βάση τις δεσμευτικές προβλέψεις που θέτει το αρμόδιο Υπουργείο.

Ο Δήμος Ιεράπετρας καταβάλει σύμφωνα με τον Δήμαρχο κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να ξεκινήσει απρόσκοπτα η μεταφορά των μαθητών το νέο έτος. Στο πλαίσιο αυτό θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου το θέμα της έγκρισης της απευθείας ανάθεσης στο ΚΤΕΛ της μεταφοράς των μαθητών κατά το 2012 και για το διάστημα από τον Ιανουάριο 2012 (με την έναρξη των μαθημάτων) μέχρι το τέλος του σχολικού έτους (15 Ιουνίου).

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook