Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από σειρά εκρήξεων σε αποθήκη πυρομαχικών σε στρατόπεδο της πόλης Νταρ ες Σαλάμ στην Τανζανία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μιζένγκο Πίντα.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Πίντα τόνισε πως περίπου 4.000 άνθρωποι που κατοικούσαν κοντά στο στρατόπεδο Γκόνγκ λα Μπότο εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κατέφυγαν στο εθνικό στάδιο της πόλης. Επίσης καταστράφηκαν 23 αποθήκες πυρομαχικών, ένα σχολείο και δύο σπίτια.

\”Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί όταν εκτιμήσουμε το εύρος των ζημιών που προκάλεσαν οι εκρήξεις\”, πρόσθεσε ο τανζανός πρωθυπουργός.

Εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση του Ρόιτερ δείχνουν βαριά τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά, να μεταφέρονται σε νοσοκομεία της περιοχής.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χουσέιν Μουινίι δήλωσε στο Ρόιτερ πως οι εκρήξεις σταμάτησαν, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τις προκάλεσαν.

Εξαιτίας των εκρήξεων έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο του Νταρ ες Σαλάμ και για προληπτικούς λόγους παρέμεινε κλειστό για λίγες ώρες το αεροδρόμιο της Ζανζιβάρης. Αρμόδιοι της πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχουν ζημιές και στα δύο αεροδρόμια.

Η περιοχή γύρω από το στρατόπεδο έχει γεμίσει συντρίμμια και οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αγγίζουν τίποτε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook