Μετά απο αρκετό χρονικό διάστημα, η \”Χριστουγενιάτικη\” κλοπή ενός ΑΤΜ έχει αναστατώσει τις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου.

Το περιστατικό συνέβει σήμερα στις 3:50 τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι, τουλάχιστον τρείς σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, με ένα Ι.Χ. αγροτικό φορτηγό και έναν \”φορτωτή\” (και τα δύο κλεμμένα) , \”ξήλωσαν\” το ΑΤΜ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στην Αγ.Βαρβάρα Ηρακλείου, το φόρτωσαν στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περίοικων, οι δράστες ήταν οπλισμένοι, ενώ η όλη επιχείρηση διήρκεσε ελάχιστα λεπτά.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ σύμφωνα με την Παγκρήτια τράπεζα οι συνολικές φθορές ανέρχονται στις 20.000 ευρώ.

Αγανακτισμένος ο Δήμαρχος Γόρτυνας

Την αγανάκτησή του για την απάθεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, σχετικά με την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα που ευδοκιμούν στο Δήμο Γόρτυνας, εξέφρασε για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, με αφορμή την ληστεία στο ΑΤΜ του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, στην Αγία Βαρβάρα. που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου 2011.

Ο Δήμαρχος επισήμανε το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης στο Δήμο Γόρτυνας και εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός πως ενώ έχει ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό συνάντηση για το θέμα, τόσο με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα, όσο με την ηγεσία της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, εν τούτοις δεν έχει λάβει την παραμικρή απάντηση.

«Δεν ξέρω τι άλλο πια να πω για την έξαρση της εγκληματικότητας στο Δήμο Γόρτυνας που είναι αναμφίβολα προϊόν της παντελούς έλλειψης αστυνόμευσης. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζονται από το Υπουργείο όπως φαίνεται, ως δεύτερης κατηγορία πολίτες.

Ο Δήμος Γόρτυνας εκτείνεται σε μια έκταση 462.71 τ.χλμ και δεν έχει στην επικράτεια του κανένα Αστυνομικό Τμήμα, με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και κυριολεκτικά να ακμάζουν. Για πολλοστή φορά στο Δήμος Γόρτυνας άγνωστοι εγκληματίες έδρασαν ανενόχλητοι. Κι έδρασαν στον κεντρικό δρόμο του πιο κεντρικού οικισμού. Αυτό τα λέει όλα για το πόσο έχουν αποθρασυνθεί πλέον, εκμεταλλευόμενοι την παντελή απουσία της αστυνομίας.

Εμείς σαν Δημοτική Αρχή καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός της ληστείας στο υποκατάστημα της αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να ευχόμαστε τουλάχιστον να μην μπαίνουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ξανατονίζω πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ιδρυθεί άμεσα Αστυνομικό Τμήμα στην περιοχή μας και στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Δημαρχείου Αγίας Βαρβάρας. Ο χώρος είναι σύγχρονος και λειτουργικός και πιστεύουμε πως καλύπτει στο έπακρον τις προδιαγραφές που έχουν ζητηθεί. Ας πράξει επιτέλους τα δέοντα το Υπουργείο και η ΕΛΑΣ, πριν θρηνήσουμε θύματα.» α

νέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Σχοιναράκης, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως με το Π.Δ. 112/2008 που αφορούσε την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών ΓΑΔΠ Κρήτης ο Α.Σ. Αγίας Βαρβάρας θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε Αστυνομικό Τμήμα, ωστόσο η απόφαση αυτή όχι μόνο παραπέμφθηκε στις καλένδες, αλλά συνάμα έκλεισαν κι οι Αστυνομικοί Σταθμοί τόσο στην Αγία Βαρβάρα, όσο και στο Ασήμι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook