Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με τον Σίκου, το τρισχαριτωμένο πολικό αρκουδάκι που γεννήθηκε τον Νοέμβριο σε πάρκο άγριων ζώων της Δανίας.

Ο Σίκου γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου αλλά σύντομα διαπιστώθηκε ότι η μητέρα του δεν είχε αρκετό γάλα για να τον θρέψει. Έτσι οι υπεύθυνοι του πάρκου αποφάσισαν να τον μεγαλώσουν ταΐζοντάς τον με το μπιμπερό.

Εικόνες με το νεογέννητο Σίκου να τρώει, να παίρνει έναν υπνάκο ή να κυλιέται ευχαριστημένος πάνω σε ένα τραπέζι προβλήθηκαν από το δανέζικο κανάλι DR αλλά και από ευρωπαϊκά δίκτυα, όπως το BBC, που ανήρτησε και ένα βίντεο στην ιστοσελίδα του, αυξάνοντας τη φήμη της αρκουδίτσας.

Το όνομα Σίκου σημαίνει "θαλάσσιος πάγος" στη γροιλανδική γλώσσα και επιλέχθηκε γιατί υπενθυμίζει πόσο σημαντικός είναι ο θαλάσσιος πάγος για τις πολικές αρκούδες. "Η υποχώρηση των πάγων λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου απειλεί τις πολικές αρκούδες. Ελπίζουμε ότι πολλοι άνθρωποι θα δουν τη σχέση του Σίκου με τον πάγο και την υπερθέρμανση του πλανήτη", είπε ο διευθυντής του πάρκου, Φρανκ Βι-Λάρσεν.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου σκοπεύουν να βοηθήσουν τον Σίκου ώστε όταν μεγαλώσει να ζήσει με τις υπόλοιπες πολικές αρκούδες που έχουν στη φροντίδα τους.