Στα φιλανδικά ονομάζεται Joulupukin (προφέρεται Γιουλουπούκιν): είναι ο Αϊ-Βασίλης, με τη μεγάλη γενειάδα, την τεράστια αγάπη για τα παιδιά και την όρεξη να τους κάνει δώρα – ακόμη και σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς!

Το επίσημο «γραφείο» του είναι στο χωριό του, στο Ροβανιέμι της Φιλανδίας, κοντά στα όρια του Αρκτικού Κύκλου.

Το χωριό αυτό έχει, όπως κάθε Χριστούγεννα, την τιμητική του αυτές τις ημέρες.

\"http://www.real.gr/filescalendar/2011/December/santas%20village/10.jpg\"

Φέτος, μάλιστα, έχει προσελκύσει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, με τις επίσημες αρχές να κάνουν λόγο για αριθμό – ρεκόρ.
 
Περισσότεροι από 330.000 μικροί και μεγάλοι θα ρίξουν μια ματιά στο εργαστήριο του Αϊ-Βασίλη και τις πυρετώδεις προετοιμασίες των βοηθών του για το μεγάλο του ταξίδι ανά τον κόσμο.

\”Χωράς στην καμινάδα;\” και \”πώς τα καταφέρνεις να κάνεις το γύρο του κόσμου σε ένα βράδυ;\” Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που του κάνουν τα μικρά παιδιά.

Αναρωτιέστε ποιά είναι η απάντησή του; Στην πρώτη απλά χαμογελά. Για τη δεύτερη τους δείχνει το δίπλωμα που έχει στον τοίχο. Είναι από τα Ρεκόρ Γκίνες – του έχει απονεμηθεί το βραβείο για το ταχύτερο ταξίδι ανά τον κόσμο!

\"http://www.real.gr/filescalendar/2011/December/santas%20village/1.jpg\"

Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες κάνουν τη βόλτα τους και στο υπόλοιπο «χωριό», όπου η ατμόσφαιρα είναι επίσης μαγική!

Βλέπουνε τον Ρούντολφ και τα αδελφάκια του, επισκέπτονται το ταχυδρομείο του Αϊ-Βασίλη για να ταχυδρομήσουν τα πρωτότυπα γράμματά τους στους φίλους και τους γνωστούς (και μάλιστα με επίσημη σφραγίδα!) και -φυσικά!- κάνουν τα εορταστικά τους ψώνια, επιλέγοντας δώρα μοναδικά – που σίγουρα δεν θα βρουν αλλού…

Μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, οι καταγεγραμμένοι επισκέπτες του χωριού είναι από 76 χώρες (οι επισκέπτες από το εξωτερικό αποτελούν το 85% του συνόλου), με τους περισσότερους να καταφθάνουν από Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία και Ρωσία.
 
Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα αναμένονται 40 πτήσεις μόνο από τη Ρωσία, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναμένονται να φτάσουν στο Ροβανιέμι με το αυτοκίνητό τους, το λεωφορείο ή το τρένο…

Δείτε video με το μήνυμα του Αϊ-Βασίλη!

\"http://www.real.gr/filescalendar/2011/December/santas%20village/8.jpg\"

(real)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook