Η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είναι ένα μεγάλη αγκάθι και σημείο τριβής στις σχέσεις της Μόσχα με την Συμμαχία. Η Ρωσία έχει ζητήσει Γραπτές εγγυήσεις από το ΝΑΤΟ για να διασφαλιστεί πως η ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη δεν συνιστά απειλή για το στρατηγικό πυρηνικό σύστημα άμυνας της χώρας του ενώ, από την πλευρα τους, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανέφεραν ότι το αμυντικό σύστημα στην Ευρώπη έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει απειλές από χώρες όπως το Ιράν και δεν απειλεί τη Ρωσία.

Σε μια στρατηγική κίνηση «ματ», ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ διόρισε σήμερα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιο για την επίβλεψη της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, τον πρεσβευτή της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ρογκόζιν .

\”Σας διόρισα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για να μπορείτε να συντονίσετε την ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας\”, είπε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ στον Ρογκόζιν.

Ο 48χρονος Ρογκόζιν διορίζεται στη θέση αυτή μετά τον Σεργκέι Ιβανόφ, σύμμαχο του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος διορίστηκε χθες επιτελάρχης του Κρεμλίνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook