Μια ασυνήθιστη κλήση στο ΕΚΑΒ στη Σητεία αποκάλυψε το δράμα μια 60χρονης γυναίκας που για να ζήσει ψάχνει τρόφιμα από τα σκουπίδια.

Το απόγευμα της Παρασκευής η 60χρονη, για άλλη μια φορά βγήκε στους δρόμους για να ψαχουλέψει με τα ταλαιπωρημένα χέρια της τα σκουπίδια από τους κάδους του δήμου, μπας και βρει κάτι φαγώσιμο ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να την βοηθήσει να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες της.

Στην προσπάθεια της όμως αυτή, η άτυχη γυναίκα έπεσε μέσα σε έναν από τους κάδους, χτύπησε τον ώμο της και δεν μπορούσε να βγει από αυτόν.

Κάποιος περαστικός είδε την απεγνωσμένη προσπάθεια της γυναίκας να βρεθεί έξω από τον κάδο και ειδοποίησε αρχικά το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια την Πυροσβεστική, που την απεγκλώβισε, δίνοντας προσωρινά τέλος στην περιπέτειά της.

Το ασθενοφόρο στη συνέχεια την οδήγησε στο Νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό αυτό, λίγο πριν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, θύμιζει σε όλους μας με τον πιο θλιβερό τρόπο και για άλλη μια φορά, τις συνθήκες εξαθλίωσης που βιώνουν αρκετοί συμπολίτες μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των πράξεων ή παραλείψεων που ακολουθήθηκαν για την αντιμετώπισή της.

Flashnews.gr