ΣE τελικό στάδιο βρίσκεται το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων, το οποίο άμεσα θα προωθηθεί προς τελική επεξεργασία στο ΣτΕ, επισημαίνει το Yπουργείο Τουρισμού σε σχετική ανακοίνωση.

Ακόμα, όπως αναφέρεται, η Γενική Γραμματεία Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής έχει ήδη θέσει σε δημόσια διαβούλευση τα σχέδια των αποφάσεων που αφορούν τις τεχνικές-λειτουργικές και ενεργειακές προδιαγραφές, καθώς και τον πρότυπο Κανονισμό Συνιδιοκτησίας και Λειτουργίας των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων των άρθρων 8 και 9 του ν. 4002/2011. Η διαβούλευση για τον τελευταίο, μάλιστα, παρατείνεται έως τις 29 Δεκεμβρίου 2011. Αντικείμενο των αποφάσεων είναι η αδειοδότηση των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία συνδυάζουν ξενοδοχειακά καταλύματα υψηλών προδιαγραφών και τουριστικές κατοικίες.

Τέλος, οι προτάσεις του ΥΠΠΟΤ για την αξιολόγηση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον τουρισμό είναι σε στάδιο τελικής επεξεργασίας και θα κατατεθούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που είναι το αρμόδιο υπουργείο για την επίσπευση της αξιολόγησης και αναθεώρησής του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook