Παλιές πληγές «έξυσε» ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, που παραδέχθηκε ότι μέρος του υπέρογκου χρέους οφείλεται και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Ζ. Ρογκ: «Για το χρέος φταίνε και οι Ολυμπιακοί του 2004»

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες εδώ δεν ήταν βραχυπρόθεσμη επένδυση, μόνο για τις δύο εβδομάδες των Αγώνων, αλλά ήταν και για τις επόμενες γενιές. Όλα όσα οικοδομήθηκαν αποτελούν μια επένδυση για το μέλλον. Ωστόσο, αν δει κανείς το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας θα δει ότι ένα ποσοστό 2% με 3% οφείλεται στο κόστος των Αγώνων. Θα μπορούσαν να είχαν διεξαχθεί με πολύ χαμηλότερο κόστος, καθώς υπήρξαν καθυστερήσεις οι οποίες κατέστησαν, μετά, απαραίτητες τις διπλές βάρδιες που κόστισαν περισσότερο» δήλωσε ο Ρογκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Πριν λίγες ημέρες, ο Ζαν Ρογκ βρέθηκε στη χώρα μας για να παραλάβει τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, ενόψει της χειμερινής διοργάνωσης στο Ίνσμπρουκ.

Επίσης, ο Ρογκ άσκησε κριτική στην έλλειψη σχεδίου για τη χρήση των εγκαταστάσεων μετά τους Αγώνες. Με εξαίρεση ορισμένους επιτυχημένους χειρισμούς, όπως η μετατροπή του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης σε εμπορικό κέντρο και η χρήση του Μπάντμιντον ως θέατρο, δεν υπήρξε σωστή αξιοποίηση των ακινήτων.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook