Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χορδάκι του Δήμου Αμαρίου, 46χρονος ημεδαπός για παράβαση αστυνομικής διάταξης περί ζωοκλοπής και για κατοχή μαχαιριού.

Ειδικότερα, σε αγροτική περιφραγμένη περιοχή εντοπίστηκαν δέκα πέντε (15) κλεμμένα αρνιά, ενώ σήμερα το πρωί, όταν ο 46χρονος έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο, με Ι.Χ.Φ. ιδιοκτησίας του για να τα ταΐσει, αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Από την έρευνα και την προανάκριση που ενεργήθηκε σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λάμπης και του Αστυνομικού Τμήματος Συβρίτου προέκυψε ότι ο 46χρόνος από κοινού με άλλο άγνωστο δράστη αφαίρεσαν, το βράδυ της 17/18-12-2011 από το ποιμνιοστάσιο 44χρονου ημεδαπού που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ακουμίων πενήντα τέσσερα αρνιά.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 46χρόνου, στο Ι.Χ.Φ όχημα αλλά και στον τόπο που βρέθηκαν τα κλεμμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα σφάγιο (αρνί) προερχόμενο από ανωτέρω κλεμμένα ζώα, ένα κρητικό μαχαίρι και ένα δέρμα μικρού αρνιού, πρόσφατης σφαγής, προερχόμενο από ανωτέρω ζώα.

Τα παραπάνω ζώα αφού αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα, κατασχέθηκαν και του αποδόθηκαν.

Ο δράστης θα οδηγηθεί αύριο Δευτέρα (26-12-2011) στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδής πράξεις στην περιοχή του Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook