Στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας εκπνέει η προθεσμία για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης κατά του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Μονής και του Δημοσίου.

Από το πρωί της Δευτέρας βρίσκεται σε εξέλιξη η σύναξη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους.

Βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, τον οποίο εξέτασε, εκ νέου, το πρωί της Δευτέρας ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής.

«Διαπίστωσα ότι εμφανίζει ύφεση η λοίμωξη του αναπνευστικού που τον ταλαιπωρούσε και έχουν βελτιωθεί τα συμπτώματα της δισκοπάθειάς του» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Δοκουσλής, ο οποίος εκτίμησε ότι την Τρίτη, κατά πάσα πιθανότητα, ο ηγούμενος θα μπορεί να μεταφερθεί με πλωτό μέσο ή ελικόπτερο.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, αυτό θα καθορισθεί σε νέα εξέταση που θα γίνει νωρίς το απόγευμα.

«Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού. Κάποια πράγματα πρέπει να ορθοτομούν τον λόγο και την πράξη» πρόσθεσε.

Παράλληλα, με εντολή του κ. Καρατζαφέρη, στην Μονή έχει μεταβεί ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος.

Οι κληρικοί και οι μοναχοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και οφείλουν να παραμένουν στα εκκλησιαστικά και μοναχικά πλαίσια, «όπου οι επιχειρηματικές δοσοληψίες δεν έχουν θέση», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την υπόθεση του ηγουμένου Εφραίμ ο κ. Χρυσόστομος είπε επίσης ότι «δεν πρέπει να γίνεται κοντραμπάντο», κατά την έκφραση του, με τους πολιτικούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχήθηκε η περιπέτεια του γέροντα Εφραίμ να λήξει σύντομα, αφού όπως ανέφερε, δεν ευχαριστεί κανένα να βλέπει ένα ηγούμενο στο κελί της φυλακής.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook