Οι υπάλληλοι της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας στο Δήμο Ηρακλείου δε μερίμνησαν εγκαίρως. Κι έτσι, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του προγράμματος \”Βοήθεια στο Σπίτι\” δε θα έχουν χρήματα στις οικογένειές τους, ούτε τώρα τα Χριστούγεννα αλλά ούτε και την Πρωτοχρονιά, και θα συμπληρώσουν έτσι άλλον ένα μήνα, πέρα απ\’ το εξάμηνο που ήδη έχουν συμπληρώσει, απλήρωτοι, παρά το σπουδαίο κοινωνικό και ιατρικό τους έργο, στο πλευρό των αναξιοπαθούντων και ανήμπορων συνανθρώπων μας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κοινωνικής Φροντίδας Ευπαθών Ομάδων (ΣΕΚΦΕΟ) Ειρήνη Μπαγκέρη, ανέφερε σε δημοσίευμα στη \”Νέα Κρήτη\” ότι, αν οι υπάλληλοι του Δήμου Ηρακλείου είχαν από τον Αύγουστο ασχοληθεί με την υπόθεση της αναγκαίας, πλέον, έγκρισης του επιτρόπου για τη δυνατότητα πληρωμής των εργαζομένων του προγράμματος \”Βοήθεια στο Σπίτι\”, δε θα φτάναμε παραμονές των Χριστουγέννων για να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι «δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε τα χρήματά μας ούτε πριν από τις γιορτές»!

Μάλιστα, για το θέμα αυτό, ο ΣΕΚΦΕΟ, που εκπροσωπεί τους εργαζομένους σε \”Βοήθεια στο Σπίτι\” και ΚΗΦΗ στην Κρήτη, ανακοίνωσε ότι με βάση την ενημέρωση από τα μέλη του Συλλόγου οι εργαζόμενοι στα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Ηρακλείου εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούλιο – το \”Βοήθεια στο Σπίτι\” 6 μήνες και το ΚΗΦΗ πολύ περισσότερο.

«Από τη στιγμή που τα χρήματα για το \”Βοήθεια στο Σπίτι\” έχουν εκταμιευτεί, είναι απαράδεκτο, λόγω κωλυσιεργίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου, να είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι παραμονές γιορτών», αναφέρει η ανακοίνωση, που κοινοποιήθηκε επίσης στο γραφείο του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Περισυνάκη.

Σοβαρά παράπονα

«Οι υπεύθυνοι μας είπαν ότι θα φροντίσουν να διεκπεραιώσουν την κατάσταση ως την άλλη εβδομάδα. Δεν είναι όμως το θέμα αυτό. Τώρα έχουμε τη διαδικασία με τον επίτροπο. Όμως αυτή τη διαδικασία δε θα έπρεπε να την έχουν αφήσει για την τελευταία στιγμή. Όλη αυτή η διαδικασία ξεκινούσε από τον Αύγουστο και μετά που θα πληρωνόμασταν με εντάλματα από τον επίτροπο. Και έπρεπε αυτά τα ζητήματα να είναι έτοιμα, να έχουν τακτοποιηθεί και να μην περιμέναμε τις μέρες των γιορτών να ασχοληθούμε με το θέμα. Όλα είναι θέματα επιβίωσης», τόνισε στην εφημερίδα η κ. Μπαγκέρη.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για το δήμαρχο, αφού ο δήμαρχος δεν ασχολείται προσωπικά με το ζήτημά μας. Οι εργαζόμενοι, όμως, που είναι υπεύθυνοι γι\’ αυτό, δεν έκαναν τη δουλειά τους έγκαιρα. Εντάξει. Εμείς το ξέρουμε ότι αργούμε πάντα να πληρωθούμε. Και κάνουμε υπομονή. Και δουλεύουμε κάτω από τέτοιες συνθήκες. Αλλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτή την καθυστέρηση των υπαλλήλων. Ενώ υπάρχουν αυτή τη στιγμή τα χρήματα στα ταμεία του Δήμου, εμείς δεν μπορούμε να πληρωθούμε»…

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ

«Μας χρειάζονται»

«Το έργο μας όποιος δεν το κάνει δεν μπορεί να το καταλάβει», αναφέρει η κ. Μπαγκέρη. «Έχουμε περιπτώσεις με παράλυτους ανθρώπους, από εγκεφαλικό ας πούμε, ανθρώπους με άνοια, ανθρώπους με κατάθλιψη… που στο σπίτι τους δεν υπάρχει περίπτωση να μπει κανείς γιατί τα παιδιά των περισσότερων λείπουν. Αν δεν μπούμε εμείς στο σπίτι τους, δεν πρόκειται να μπει κανείς. Αν δεν πάμε να τους γράψουμε εμείς φάρμακα, δεν μπορούν να τα γράψουν οι ίδιοι. Πάμε και καθαρίζουμε τα σπίτια τους. Πάει η νοσηλεύτρια και τους παίρνει αίμα και ούρα για να τους κάνει εξετάσεις, χωρίς οι ίδιοι να βγουν καθόλου από το σπίτι τους. Πάμε και τους ψωνίζουμε, τους πληρώνουμε τους λογαριασμούς τους κ.λπ.»…

Νεα Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook