Η ιστορία της Μαρίας ήταν γνωστή στην κοινωνία της Πάτρας, καθώς γίνονταν προσπάθειες να βοηθηθεί. Δυστυχώς όμως, η κοπέλα δεν άντεξε τις συνέπειες της νευρικής ανορεξίας από την οποία έπασχε, κι έτσι η 23χρονη Μαρία Φιλιππάτου, άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα των Χριστουγέννων.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί αγώνας μπάσκετ με στόχο την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας. Τα σωματεία των ομάδων της Α2 ΕΣΚΑΗ, ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ/ΠΑΟΚ και ΣΦΗΚΑ έπαιξαν μπάσκετ στο πλαίσιο της αγωνιστικής τους και τα χρήματα από τις εισπράξεις δόθηκαν στην οικογένεια.

Το απόγευμα των Χριστουγέννων η Μαρία ένοιωσε δυσφορία με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση μεταφορά της στο νοσοκομείο. Αν και έγιναν επίμονες προσπάθειες από τους γιατρούς, η καρδιά της δεν άντεξε και εξέπνευσε, σκορπώντας την θλίψη στην οικογένειά της αλλά και σε σύσσωμη την κοινή γνώμη της Πάτρας, που είχε ευαισθητοποιηθεί από την περιπέτεια της υγείας της.

Για τον θάνατο της 23χρονης θα διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση. Από την πλευρά της μητέρας της, Αριστέας Ζωγοπούλου, εκφράζονται βαθιές ευχαριστίες σε όλους όσοι ευαισθητοποιήθηκαν και προσπάθησαν να σώσουν την Μαρία.

Όπως αναφέρεται, τα συγκεντρωμένα χρήματα, τα οποία δεν έφτασαν στο ύψος που απαιτούσε η πολυδάπανη θεραπευτική αγωγή, θα διατεθούν για την κηδεία της, η οποία και θα τελεστεί την Τρίτη.

pelop.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook