Με τον Γιώργο Παπανδρέου κλείνει την Τρίτη ο κύκλος επαφών που άνοιξε ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που μετέχουν και στηρίζουν τη μεταβατική κυβέρνηση. Παρά το θετικό «κλίμα», ωστόσο, που φαίνεται να προκύπτει από τις συναντήσεις αυτές, οι… μπελάδες για τον κ. Παπαδήμο δεν δείχνουν να έχουν τελειωμό, καθώς το ζήτημα της παράτασης της κυβερνητικής θητείας δεν έχει επισήμως διευκρινιστεί, ενώ οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) εξελίσσονται σε θρίλερ με αβέβαιη κατάληξη.

Την ίδια ώρα, το ζήτημα των εκλογών παραμένει στο τραπέζι, ενώ οι συχνές – πυκνές αντιπαραθέσεις κυβερνητικών στελεχών, εντός και εκτός των συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και ρυθμό, παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού να «χαλιναγωγήσει» τα πάθη των υπουργών.

Την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον τέως πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου. Το Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Παπαδήμος και Παπανδρέου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας εθίγησαν τα θέματα που θα συζητήσουν την Τρίτη, ενώ έγινε και κατ\’ αρχήν, ανταλλαγή απόψεων για ορισμένα από τα θέματα αυτά.

Στο τραπέζι δεν αποκλείεται μάλιστα να τεθούν -τουλάχιστον ανεπισήμως, καθώς ο πρωθυπουργός δεν έχει θεσμική δυνατότητα παρέμβασης- και τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, καθώς η παρατεταμένη «παραφιλολογία» αναφορικά με την κούρσα της διαδοχής στο κόμμα της Ιπποκράτους δημιουργεί εκνευρισμό στα κυβερνητικά στελέχη που προβάλλουν ως «δελφίνοι», ενώ δείχνει και να τους αποσπά από την πλήρη συγκέντρωσή τους στο κυβερνητικό έργο. Εξ ου άλλωστε, και η πρόσφατη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παντελή Καψή, ο οποίος είχε ταχθεί κατά των «υπουργών μερικής απασχόλησης».

Όσο για τις εκλογές, «αγκάθι» για τον κ. Παπαδήμο είναι η στάση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι η καλύτερη επιλογή αυτήν την στιγμή είναι να δοθεί στο λαό η δυνατότητα να εκφραστεί. Στον αντίποδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει χρόνο και απορρίπτει τις εκλογές πριν από το καλοκαίρ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook