Στην Κύπρο φιλοξενούνται για τις γιορτές των Χριστουγέννων είκοσι έξι παιδιά από τις περιοχές Μιγιάκι και Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, που πλήγηκαν από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι του περασμένου Μαρτίου.

Τα παιδιά, ηλικίας εννέα έως δεκαεπτά ετών, ήρθαν στην Κύπρο με πρωτοβουλία της Οργάνωσης «Εθελοντές Γιατροί της Κύπρου», του υπουργείου Εξωτερικών και της Εκκλησίας της Κύπρου και διαμένουν στο Μοναστήρι του Κύκκου.

Τα παιδιά θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε ολόκληρη την Κύπρο, ενώ θα γίνουν δεκτά από τον Πρόεδρο Χριστόφια και την υπουργό Εξωτερικών και θα φιλοξενηθούν στα γυρίσματα της παιδικής εκπομπής του ΡΙΚ «Στη Χώρα του Γιατί».

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης «Εθελοντές Γιατροί – Κύπρου», Δρ. Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε ότι η φιλοξενία των παιδιών πραγματοποιείται σε συνεργασία της Οργάνωσης με το Υπουργείο Εξωτερικών και την οργάνωση Women Federation for world peace.

«Σαν μια συνεισφορά της Κύπρου προς τον ιαπωνικό λαό που πλήγηκε από το τσουνάμι ήρθαμε σε επαφή με τις ιαπωνικές αρχές και ζητήσαμε, αν θέλουν, να στείλουν κάποια παιδιά να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων στην Κύπρο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργίου.

(econews)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook