Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία βίωσαν πολίτες των Χανίων οι οποίοι έτυχε να είναι παρόντες σε αστυνομική καταδίωξη ενός αγροτικού αυτοκινήτου στην διάρκεια της οποίας έπεσαν και πυροβολισμοί.

Όλα ξεκίνησαν όταν τρία άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ. αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο αποδείχθηκε πως ήταν κλεμμένο, επεχείρησαν να ληστέψουν μια γυναίκα σε κεντρικό δρόμο της πόλης των Χανίων.

Αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν την καταδίωξη του αυτοκινήτου, στην διάρκεια της οποίας και ενώ ευρίσκοντο στην διασταύρωση των οδών Ν.Σκουλά και Αναπαύσεως,σύμφωνα με πολίτες, έπεσαν τουλάχιστον δύο πυροβολισμοί, όταν ο οδηγός του αγροτικού με επικίνδυνους ελιγμούς επεχείρησε να χτυπήσει έναν μοτοσυκλετιστή αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Μάλιστα μια απο τις σφαίρες βρέθηκε σε τοίχο σπιτιού, ενώ μια άλλη "πέτυχε τον στόχο της" τρυπώντας τον προφυλακτήρα και την ρόδα του αυτοκινήτου των επίδοξων ληστών.
Όμως αυτοί δεν σταμάτησαν και έτσι η καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι την περιοχή του χωριού Νεροκούρου στις παρυφές της πόλης των Χανίων.

Εκεί οι επίδοξοι ληστές μπήκαν σε χωράφι με ελιές όπου εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν με τα πόδια.Όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο, έναν 21χρονο Χανιώτη και έναν 24χρονο Ρωσοπόντιο ενώ ένας ακόμη Ρωσοπόντιος κατάφερε να ξεφύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr οι αστυνομικές αρχές των Χανίων εξετάζουν το ενδεχόμενο τα τρία άτομα να σχεδίαζαν την πραγματοποίηση και άλλων ληστειών στα Χανιά και για τον λόγο αυτό έκλεψαν το αυτοκίνητο το οποίο μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό μέγαρο Χανίων για περαιτέρω εξέταση.

Το μεσημέρι, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων κ.Παντελής Μουρτζανός, αναφερόμενος στους πυροβολισμούς τόνισε πως ο δικυκλιστής αστυνομικός που έκανε χρήση του όπλου του, ήταν υποχρεωμένος να το κάνει καθώς κινδύνεψε η ζωή του όταν οι δράστες προσπάθησαν να τον χτυπήσουν με το αυτοκίνητο.

Παράλληλα συνεχάρει τους αστυνομικούς που συμμετείχαν, για την επιτυχή κατάληξη της καταδίωξης.

Flashnews